ET KOKATA, PEAB OSKAMA SÜÜA TEHA


AAAAH! Ma nii vihkan, kui ma Kokkan, ja lõpptulemusel puudub maitse. Proovisin siis poole silmaga püütud pinteresti retsepti järele (zuccinilaevukesesse vokkisin paprika, päikesekuivatatud tomatid, pesto)... Täidet ma ära ei visanud, sest pannil lõhnas see imehästi. Zuccini tuli kibe ja seda kibedust ma kardan. Punastest kuubikutest sai mäsh - pitsa!



Vegan pitsa
 - pitsapõhi (leidsin poest sobiva Eestis toodetu)
- tomatipüree (jah, ise ma veel teha ei oska)
- jalapenod, mahedat pipart
- paprika
- päikesekuivatatud tomatid
- kivideta oliive
- basiilikut
- pestot
- oliiviõli
- maitsepärm


Soojendada vokkpannil pestos ja oliiviõlis kuubikud paprikast ja päikesekuivatatud tomatid. Viimase puudumisel võid lõigata hiljem tomatist suured viilud ning leotada nad pitsale viimase komponendina. Pitsapõhi kreemitada tomatipüreega, lisada vokkpannisisu. Seejärel jaotada ühtlaselt hakitud mahepipar ja viilutatud jalapeno ning oliivid. Küpsetada kuumas ahjus kuni põhi alt krõbe. Kuumale pitsale puistada meelepäraselt basiilikulehti ja maitsepärmi. Soovitan soojalt ja külmalt proovida maitsepärmiga siin-seal katsetada, kuna sel on mõnsa pähklinejuustune maitse. Ja sina, kes sa arvad, et mozzarellata see ahjusoe värk ei tööta: "Juust lämmatab jalapenode vürtsi, see pitsa peab suu õhetama jätma."




Kommentaarid

Populaarsed postitused