SÕBRALIK KÜPSETIS - VEGAN KANEELIRULLID SUHKRUGLASUURIGA


Läheneva koolituse tarves uurisin lihtsaid ja odavaid küpsetisi internetimaastikult. Komistasin Veganmaailm.com kaneelirullide retsepti (vajuta linki) otsa. Suhkru tarvitamisega hoidsin ma end tagasi, tegin hoopis vahtrasiirupist, tuhksuhkrust ja mandliessentsist siirupi, mille niristasin kuklite pragudesse. Kuklid ise tulid väga söödavad. Pigem olin ma üllatunud taigna valmimisprotsessi üle, kuna tegemist oli siiski minu esimese sõtkutud taignaga. Kui keegi teadjam poleks sekkunud, oleksin jäänudki jahu lisama. Vahel peab olema kannatust ja taipamist järgida retsepti, nagu Colette Ratatouille´s rõhutada tarvitses. Selle taigna retsepti jagan ka oma emaga, saan teda meelitada (tema enda teadmata muidugi) muna-piima sihiliku mittetarvitajate seltskonda. Ainus probleem nende magusate ampsudega on aga see, et millegipärast jäid nad üpriski kõvad, mida tihtilugu juhtub ka teiste minu küpsetistega. Kas asi on ahjus?


Kuidas teha siirupit?

4 spl vahtrasiirupit/kookoskreemi
1 tilk mandliessentsi
4 spl tuhksuhkrut

Esmalt sega omavahel vedelikud ja seejärel lisa suhkur. Nirista tugevalt jahtunud kuklitele (seda polnud mul raatsimist oodata).Hilisem kommentaar: olen neid kuklikesi teinud juba paar korda ehk mul on kogemust :) Olen seni julgenud asendada enamiku margariini oliiviõliga (margariini olemus näib kuidagi veider, ja ma tahan sellest kipitavast tundest lahti saada). Ja kui vahtrasiirup on otsas, olen seganud suhkru (roosuhkru või indiaanisuhkru vms) kaneeli ja oliiviõliga. Kahjuks aga minu ahi ei taha neid kukleid normaalselt küpsetada ilma neid hambavaluks muutmata ja seetõttu lepin kas küpsistega, või kokkan elektriahjuga kaugel kodus.

Kommentaarid

Populaarsed postitused