TAIMNE JUUST - KAS AINULT EKSITAV PEALKIRI?



Katsetasin retseptikogumiku "Toidud ainult taimedest" (2012, Pegasus), autoriteks Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav, taimset juustu. Retsept muidugi üpriski kergeloomuline (agar-agar, maitsepärm, india pähklid, sibulapulber, küüslaugupulber, suhkur, sidruni mahl, sool). Päris äge nägi lõpptulemusena välja küll, vaata pildi pealt ise. Täitsa vahva võbisev vennake ju. Ainult et ... Ma olen väga väga pettunud, sest see mis ikkagist välja tuli (maitse on ju siiski kõige olulisem) on täielik jama! Maitse on tal kohutav. Ja autorite poolne nipike sooje võileibu ahjus küpsetada on sama jube. Mina kasutasin seda väljatulnud naljakat tarretist pitsa peal. Ta ei sula. Ahjukuumus muudab temast välimuse poolest seakamarat meenutavaks, nii nagu mu ema neid neljakandilisi seatükke õlis praeb. Igatahes, väga väga ebameeldiv pilt. Selle taimse "juustu" maitse on sama mõttetu. Ma tõepoolest ei osanud selle käntsakaga midagi muud teha kui ära visata. Kaks asja, mida ma sellest seiklusest õppisin: 

 1. Äkki asi töötaks, kui teha omapoolsed muudatused ja toota pesto retseptil põhinev juustumoodustis? 
 2. Proovida sarnaselt midagi magusat meisterdada?

Kommentaarid

Populaarsed postitused