SÜDASUVINE LIHAPIDU SEENEPIHVI BURGERIGA




Ülehaibitud kesksuve tipppidu hõlmab endas siiski traditsioonilist ülesöömist lihakraamist ja kiirtoidust. Seetõttu pole ma kunagi näinud selle olematu sündmuse tähistamise mõtet. Nii lihtsalt on. Aga see ei välista muidugi seda, et mulle burgerid ei meeldiks. Olen nüüdseks avastanud midagi uutset ja tõepoolest maitsvat. Tänavatoidufestivalil pakutud burger tõi mind imelisse taimsete burgerite maailma. Minu silmad on nüüd avatud. 

Burgeri kaste oli tomatipasta baasil, mis mõjus väga värskelt. Punane maitseühendaja oli ka mõnusalt piprane. Pihvist tuvastasin brokkoli ja porgandi, seeni ei tundnud-näinud. Sai oli lohvakas ja kohev aga külm ja liiga pehme, selle vea oleks saanud hõlpsalt vokil paradada. Värske salati vähesus oli kahjuks suureks üllatavaks miinuseks. Vegan toidupakkujad tavaliselt värskega ei koonerda... Olen pidanud ümber õppima, et üldistused tulevad vaid minule kahjuks. 



Olen hakanud ka ise katsetama erinevate vegan burgeri koostisosade loomisega. Täna õppisin kastmetegu. Leidsin, et Prismas müüdav sojabaasil salatikaste, tomatipasta ja sutsu veiniäädikat moodustavad kena burksikastme. Pihviretseptini ma täna ei jõudnud, see eest sain ma aga imestada (ja naer kurgus) kellegi teise pihvitegu. See keegi teine valis oma retsepti baasiks hakkliha, mässas sellega üle tunni, pani põlema nii pliidi kui ka panni. Muidugi kulus teine tund toa suitsuvabaks tuulutamisega ja nõude nühkimisega. Vaevalise protssessi punktiks oli burgerimaitsemine, mille võitis taimsete koostisosadega kukliamps. (Ma ei hakka karmast rääkimagi :) Vot siis mugavat ja maitsvat toidunaudingut!



Kommentaarid

Populaarsed postitused