ŠOKOLAADIKRINGEL





Valmistamisaeg: 2h

Kogus: 700g

Vahendid:

25 g pärmi
100 ml taimset piima
1 spl vahtrasiirupit
330 g nisujahu
100 g taimset margariini
4 tl munaasendajat
4tl vett
1 sidruni riivitud koort
sidruniessentsi

riisijahu

100g rosinaid
pool purki tahhinit

kaunistuseks martsipani, sidrunikoort ja tumedat šokolaadi
mandlipiima

Meetod:

Hõõru soe pärm sooja vahtrasiirupiga vedelaks, lisa käesoe piim. Lisa pool jahu, sõtku paar minutit. Siis ülejäänud jahu ning soe margariin. Lisa munaasendaja pulber segatuna sama kogusega veega taignasse. Paar sortsu sidrunimahla või essentsi. Kui sulle tundub, et taigen on liiga liimine, lisa natukene riisijahu. Pane taigen vähemalt tunniks sooja. 

Kerkinud taigen rullida lapikuks. Mulle meeldib taigente rullimisel kasutada riisijahu - see ei kleepu puhastades laua külge ja rullimine on selle tekstuurika jahu tõttu mugav. Pealmisele kihile rullisin ma sidrunikoore tükikesed õhukese kihiga. Lisada taignale kiht tahhinit ja rosinad. Keerata kogu kupatus rulli ja jätta see pooleks tunniks kerkima. Küpsetada 190 kraadi juures umbes 20 minutit moekohaselt lahtilõigatud kringlipoiss kenasti pealt helepruuniks.

Sulatada veevannis šokolaad ja lisada mandlipiima, et segu vedeldada. Segu kallata jahtunud kringlile peale. Kaunistada väikeste martsipanipallide ja riivitud sidrunikoorega.



Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused