VABA RIIGI SÜNNIPÄEVAKRINGEL





Vabariigikringli, mis on ainult taimsete koostisosadega muidugi, meisterdamiseks on Sul tarvis (kahele):


25g pärmi
100ml taimset piima
1 spl vahtrasiirupit
330g nisujahu
100g taimset margariini
4tl munaasendajat
1 sidruni riivitud koort
sidruniessentsi

riisijahu

100g rosinaid
pool purki tahhinit

kaunistuseks martsipani, sidrunikoort ja iimeeeõhukee kihti sulatatud tumedat šokolaadi (lahjendasin seda mandlipiimaga) kui sa arvad, et kindlasti vaja, muidu ei saa. 


Hõõru soe pärm sooja vahtrasiirupiga, lisa käesoe piim. Nii nagu pärmitaigna tegu ikka. Lisa pool jahu, sõtku paar minutit. Siis ülejäänud jahu ning soe margariin. Lisa munaasendaja pulber segatuna sama kogusega veega taignasse. Paar sortsu sidrunimahla või essentsi. Kui sulle tundub, et taigen on liiga liimine, lisa natukene riisijahu. Pane taigen vähemalt tunniks sooja. 

Kerkinud taigen rullida lapikuks. Mulle meeldib taigente rullimisel kasutada riisijahu - see ei kleepu puhastades laua külge ja rullimine on selle tekstuurika jahu tõttu väga väga mugav. Pealmisele kihile rullisin ma sidrunikoore tükikesed õhukese kihiga. Huvitav, kuidas laim mekiks? Lisada taignale kiht tahhinit ja rosinad. Keerata kogu kupatus rulli ja jätta see pooleks tunniks kerkima. Küpsetada 190 kraadi juures umbes 20 minutit moekohaselt lahtilõigatud kringlipoiss kenasti pealt helepruuniks. 


Sünnipäevahõnguline edev kringel on kindlasti väga magus, niiet arvesta. Salaja panin ma endale martsipani ka sisse... Teevesi keema ja pidupäeva puhul teatrisse (#nothingtokillordiefornoreligionto @ vaba lava Eesti ajalugu, mida ma kahjuks hea teatrikogemusena soovitada ei saa)




Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused