BROKOLI KARRI PASTA JA MÜSLIBATOONID





Enne Riiga minekut oli tarvis külmkapi sisu koomale tõmmata, et mitte kuuluda toiduäraviskajate statistikasse. Ja nii ma siis leiutasin õhtusöögiks sellise toreda rohelise ja kollase pasta ja magustoiduks-reisisnäkiks müslibatoonid.

Nelikümmend kaheksa tundi peale rännakult tagasi naasmist valdab mind üpriski suur masendus, mille märksõnadeks on Eesti haleolematu arhitektuur, teekultuur, väsimus, igapäevarutiinid, tööle ja kooli naasmine jne. Vingusin vist terve eilse päeva ja magasin maha pool päevavalgust; õnneks tiris mu Komakaaslane mind õue jooksma  - aitäh. 




BROKOLI KARRI PASTA kahele

üks sojakoor
ühe sidruni mahl
maitseained

üks keskmine brokoli

pasta


Keeda pasta ja auruta brokoli õisiku kobarad. Poolpehmed pastakarbid ja roheline aedvili kalla üle sojakoore, sidruni mahla ja maitseainetega (karri, sibula pulber, küüslauk, sool). Soojenda rooga u 7 minutit, kuni brokoli omastab maitseainete lõhna ja meki. Tšilli ja pähklitega on ka hea.






MÜSLIBATOONID


peotäis riisihelbeid
peotäis kaerahelbeid
kuus supilusika täit pähklivõid
kuus supilusika täit mett/püreestatud pehmeid dattleid/vahtrasiirupi võid
sortsu sidrunikoort
soolaseid maapähkleid
päevalilleseemneid
puuviljalõike
rosinaid


Mul on olnud ääretult raske saavutada seesugune müslibatooni konsistents, mis püsib koos ja mis on ka lõigatav. See retsept seda aga pakub. Niisiis: sulata potis magusaine ja pähklivõi, lisa ülejäänud kuivained. Segu peab jääma kleepuv ja kätega tahkeks koospüsivaks massiks voolitav. Küpsetuspaber, külm keskkond ja rõhuv raskus aitavad muidugi heaga kaasa. Mina panin selle müslise massi kahe sentimeetrise kihiga väikesesse koogivormi ja võtsin külmast umbes viie tunni pärast. 





Kommentaarid

Populaarsed postitused