AHJUTOMATI JA -PEEDI PÜREESUPP, MAGUSTOIDUKS DOONITSID.




Õhtusöögiks ahjutomati ja peedi püreesupp ja tuhksuhkrudoonitsid. Viimaste nädalate parim toidukogemus ja ise hullult uhke ka veel!







Ahjutomati ja -peedi püreesupp, kahele

Pane ahju neli peotäit tomativeerandikke, kaks peeti ja viis kartulit. Valmis küpsedes püreesta need kookospiima ja sobivate maitseainetega. Mina kasutasin kafiirlaimi lehti, paprikapulbrit, valget pipart ja soola. Parim serveerimisvõimalus on koos kõrvitsaseemneõli, basiiliku ja väske leivaga. Leivaretsept on peatselt tulemas. Ega siis midagi, lusikas kätte ja sööma seda imeilusat julget peediroosast suppi! Ma kinnitan, et see ON hea.

 

Vegandoonitsid on pärit seesuguselt toredalt lehelt nagu http://miksvegan.tumblr.com/retseptid. Ehk siis kuidas teha?

Doonitsid

 3 dl sooja taimset piima
 4 spl suhkrut
 1 tl soola
 ¾ pakki presspärmi
+9 dl nisujahu
 70 g kookosõli
 2 spl maisitärklist segatud 2 spl veega
õli fritüürimiseks (kookosõliga jääb imeline!)

Hõõru suhkur pärmiga vedelaks, maisitärklis veega ja sega vedelad ained koos sulatatud võiga ühte, lisa kuivained. Võid magustaja kogust suurendada, kuigi pealeraputatav tuhksuhkur või šokolaadiglasuur loob vajaliku magususastme. Pane taigen sooja kohta kerkima ja seejärel asu küpsetama taignapalle, millel on näpuga auk läbi torgatud. Nom nom! Järgmine kord tahan proovida asendada piima kookospiimaga ja lisada nendele rasvapallidele ka riivitud kookost.




Tegelikult ei ole muretsemiseks põhjust, kui tekitab peavangutuserefleksi nende tegelik olemus - suhkune jahupall õlis. Sõõrikud chillivad õunte ja kõrvitsa keskel, vaata ise:
 

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused