KUULUS LEIB

Leivategu! Tallinn 2016


Minu kõige populaarsemaks retseptiks on praegu toredad peedileivad, neis on midagi tõepoolest erilist. Sama kehtib ka tegelikult minu järgneva aukülalise meresoolase rosmariinileiva kohta, mida tuntakse siin minu ekraanitagustes ringkondades kui Laurise leiba. Teeme seda pidupäeval alati ja nüüd, kui me oleme võtnud ette oma poeskäike korra nädalas peale timmida, siis on see saanud peamiseks tavalise röstsaia pakendivabaks asenduseks.  


Mulle tohutult meeldib, et see pole pelgalt sai, ega leib. See saab alati käbekiirelt otsa: rohkemkohevad tükid keskel aga mina naudin just neid harmooniliselt raksatavaid ääretükke. Selles leivas on igaühele midagi põlvest nõrgaks võtmaks. Tallinn 2016.




Sul on tarvis ühe pannitäie jaoks:

6 dl jahu
3 dl toasooja vett
1 dl oliivi/rapsiõli
rohkelt rosmariini
meresoola
12,5 g presspärmi
1 spl suhkrut

Sega suhkur pärmiga, kuni segu muutub paari minuti jooksul vedelaks. Lisa ülejäänud ained. Sõtku taigent paar minutit ja jäta see potti. Kata anum ning pane sooja kohta kerkima. Kui taigen on kahekordistunud, tee käed jahuseks ja tõsta taigen sõtkumata küpsetusplaadile, kuhu on eelnevalt kergelt jahu puistatud. Säti taigen kergelt lapikuks, torka sõrmenukkidega leiba augud, puista peale veel veidi meresoola ja pane leivahärra 190e kraadisesse ahju, kuni see on pealt kuldkollane. Tuba saab mõnusalt leivalõhna täis. Naudi värskelt või küpseta homseks. Head isu!










Tahad ampsu? Tallinn 2016























Kommentaarid

  1. Aitäh retsepti eest! Tegin aasta aega ise ciabattat poesaia asenduseks, aga see retsept on palju lihtsam. Rosmariini asemel panin kuivatatud karulauku ja sai sai I-M-E-L-I-N-E! Ma neid auke ka ei teinud ja üritasin just kõrgemaks valada ta ja tuligi selline paras, kus sai ilusad käärud lõigata. Proovin seemnetega ka mõnikord :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused