ROSMARIINI LEIB




Mulle tohutult meeldib, et see pole pelgalt sai, ega leib. See saab alati käbekiirelt otsa. Selles leivas on igaühele midagi põlvest nõrgaks võtmaks - pehmed keskmised tükid või lausa harmooniliselt raksatavad ääretükid. 

Valmistamisaeg: 60 min

Kogus: suur pannitäis

Vahendid:

12,5 g presspärmi
1 spl suhkrut

6 dl jahu
3 dl toasooja vett
1 dl oliivi/rapsiõli
rohkelt rosmariini
meresoola


Meetod:

Sega suhkur pärmiga, kuni segu muutub paari minuti jooksul vedelaks. Lisa ülejäänud ained. Sõtku taigent paar minutit ja jäta see potti. Kata anum ning pane sooja kohta kerkima.

Kui taigen on kahekordistunud, tee käed jahuseks ja tõsta taigen sõtkumata küpsetusplaadile, kuhu on eelnevalt kergelt jahu puistatud. Soovitan soojalt kasutada sääraseks toiminguks riisijahu - kulub vähem. Säti taigen kergelt lapikuks, torka sõrmenukkidega leiba augud, puista peale veel veidi meresoola ja pane leivahärra 190 kraadisesse ahju, kuni see on pealt kuldkollane.

Tuba saab mõnusalt leivalõhna täis. Naudi värskelt või küpseta homseks. Head isu!



Kommentaarid

  1. Aitäh retsepti eest! Tegin aasta aega ise ciabattat poesaia asenduseks, aga see retsept on palju lihtsam. Rosmariini asemel panin kuivatatud karulauku ja sai sai I-M-E-L-I-N-E! Ma neid auke ka ei teinud ja üritasin just kõrgemaks valada ta ja tuligi selline paras, kus sai ilusad käärud lõigata. Proovin seemnetega ka mõnikord :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused