OA JA RIISITÄIDISEGA TORTILLAD



Pean rohkem kirja panema ning näitama reaalseid toite, mida me sööme. Ka igavaid ja lihtsaid. Siinse blogi algne idee oli ju just dokumenteerida, mida ma söön ja mida ma reaalselt oskan süüa teha. Enam ei ole nii, et ma oskan vaid ühe käe näppudel väga konkreetseid toite teha, vastupidi! Veganlus on õpetanud mind süüa tegema nõnda, et improvisatsioon ei lähe enam prügikasti vaid kõlbab süüa ning isegi teistega jagada. Üks lihtne kõhutäide on riisi ja oatäidisega tortillad, siin kuidas mina neid teen:

Valmistamisaeg: 15 min

Kogus: 8 tk

Vahendid:

200g riisi
400g ube
4 väikest kurki
2 keskmist tomatit
100g salatit (lehtsalat, rukola vms)
400g konservmaisi/värskeid herneid
peotäis jalapenosid
1 sidrun
15g fajita maitseainet
8 tortillat
250 ml vürtsikat salsat

Meetod:

Valmista riis. Samal ajal haki tomatid ning kurgid kuubikuteks, ning pane eraldi ühele vaagnale. Lisa jalapenod, konservmais või lüditud värsked herned, salat. Kui riis on valmis, siis kuumuta pannil seda koos ubadega. Maitsesta sidrunimahla ning fajita maitseainega. Fajita maitseainet saad kas poeriiulilt otse pakiga osta (Santa Maria) või teha ise. Soovitan soojalt erinevaid maitseainemikse ise komplekteerida - odavam ning vähem pakendeid. Internet aitab maitseaine retsepti järgimisel!

Kui riisi ubadega on maitseainega korralikult läbisegatud ning roog ise on parajalt tuline, on aeg keerata kuumus kinni ja hakata tortillasid täitma. Mina teen seda nii: esmalt kaste, seejärel riisi ja oa segu ning kõigest muust väike peotäis. Ja nii see käibki - kiire kõhutäis. 

Kes aga tahab veidi kauem mässata, võib ka tortillad ise teha. Nende valmistamiseks on vaja ainult vett, jahu ja sutsu õli. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused