NUUDLIROOG



Minu kodus on praegu takeaway rämpstoitude hooaeg. Sel nädalal oleme katsetanud hulganisti uusi retsepte (krõbedad lillkapsad, hiinapärased kartulid, riisijahuga fritüüritud friikartulid, magushapus kastmes seened sojalihaga + paar erinevat nuudlirooga). Avastasin, et minu kodukaupluses Lembitu konsumis on müügil munata munanuudlit, mille koostisosaks on vaid jahu ja vesi, ent tekstuur ja välimus meenutab klassikalisi munanuudleid. Mul on tõesti nii kahju, et mõnes "hiinakas" söömas käies pakutakse eeskätt munaga nuudleid, millele on lisaks veel seda sama valku veel juurde praetud. Kuigi kahjuks pean tunnistama, et väga väga häid lihtsat nuudlirooga ma Eesti saanud ei ole. Kõige hullem kogemus on olnud poe magus-hapu kastmega üle valatud keedetud nuudlid. No for real ei oska üks toidukoht normaalseid nuudleid valmistada?

Helsingis on ühe kesklinna kaubanduskeskuse toidualas selline koht nagu Huacheng Restaurant, kus on söö palju jaksad süsteem hinnaga 9€. Kui ma Helsingis elasin, käisin seal nuudleid hapukurgiga söömas. Oi, kui veidra kombe ma sealt ikka kaasa sain! Mulle väga maitsevad Soome hapukurgid, need on nii magusad ja hoopis teise maitsenüansiga. Ja naljakal kombel sobivad ka imehästi rasvaste ja soolaste nuudlitega. Igal juhul on aga seal ühed parimad nuudlid, mida ma saanud olen. Täpselt parajalt maitsestatud ja igati keelt alla viivad. Selle meenutuse järgi üritasin teha kodus neid järele.



Valmistamisaeg: 15 min

Kogus: kahele

Vahendid:

250 g munata nuudleid (Thai Choice Natural Traditional WOK Noodles)
50 ml seesamiõli
45 ml tumedat sojakastet (selline paksem, tegin ühe portsu heledaga ka, ainult sel juhul pidin rohkem panema)
15 ml balsamiäädikat
15 ml balsamikreemi
10 g suhkrut
suts tšillipulbrit (mitte mingit paprikapulbrit ega Cayenne'i )

+ 250 g aedviljasegu

Meetod:

Kuumtöötle nuudlid pehmeks ja loputa need külma veega kuni vesi on puhas. Sega teises potis kokku kõik vedelikud ning maitseained. Sega senikaua, kuni suhkur on lahustunud. Kalla segu nuudlitele. Kui sa aedvilju lisada ei soovi, siis seda rooga võib ka külmalt süüa. Ausalt öeldes mulle meeldib sarnaseid nuudliroogasid just jahedalt ja võimaluse korral järgmisel päeval süüa. Siis on kõik maitsed nuudlitesse imendunud ja omavahel korralikult segunenud. 

Kui aga soovid ikka veidi porgandit ja rohelist ka nuudlirooga inkorporeerida, siis toimeta järgnevalt: Töötle aedviljad (koori, haki, auruta kergelt või ava kilepakend koos vokiseguga) ja lisa peale maitseaine segu koos nuudlitega ühte suurde potti. Aedviljadest meeldib mulle kõige rohkem kasutada seeni, porgandit, maapähkleid ja brokolit. Kuumuta rooga umbes 5-10 minutit ja valmis ta ongi! (Ka siinkohal on sul valik süüa seda kas kohe soojana või hiljem jahtunult.) Hääd isu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused