PROOVIN ISE TEHA: VÕRGUST KOTID

Leidsin paar kuud tagasi sõbra juurest ühe sinise võrgust turukoti. Ma ei tea miks, aga see nägi nii lahe ja muhe välja, et ma võtsin selle kasutusse. Võrgust kotti meeldib mulle kasutada seetõttu, et see on nii kerge ja kompaktne. Viin sellega oma plastjäätmeid ära ja toon poest puuvilja. Praegu on näiteks mul seal lõngakerad sees. 

Küll aga mind häiris selle sinine värv ja olen juba pikemat aega mõelnud, et võiks seda ise järele proovida teha, ainult et teisest materjalist ja värvist. Pealegi jääb mul sellest ühest väheseks. 

Eile siis juhtuski nii, et mul oli absoluutselt kõigist kohustustest ja asjalikkusest kõrini. Tulin õhtul koju, panin John Oliveri Last Week Tonight playlisti käima ja hakkasin pusima. Lootsin, et leian internetist vastava juhendi ka, aga kahjuks sellise lõpptulemusega nagu mina tahtsin, ei leidnud. Nobenäpuna hakkasin pusima ja sain siis sellise kotiga hakkama. Suuruse poolest on asi veel protoüübiformaadis aga sain asjale pihta ning nüüd saan juba mahukamaid kotte valmistama hakata. Paar muutust peab ka ette võtma näiteks sangade osas. Ka materjali pean võtma tugevama korrutuse ja keeruga. 

Kes soovib järele proovida, siis ütlen vihjena, et sõlmetehnikaks valisin liugleva aasa, mis on ristipidi pingutatud (mitte nimetissõrme ja pöidlaga üles alla sõlme liigutades). Materjali ostsin Ropkamõisa Lõngapoest, konkreetne fotol on neljakordselt keerutatud puuvillalõng. Seal on üldse tegelikult päris palju huvitavat kaupa, näiteks linast niiti (kg kaupa), puuvillalõimi jne.

Kommentaarid