#2 PARIM ARVAMUSBLOGISel aastal toimus taaskordne Eesti parimate blogide väljaselgitamine. Eelmisel aastal sain ma elulise blogi kategoorias viienda koha. Sel aastal aga läks hoopiski teistpidi - panin end üles arvamusblogide kategooriasse ja napsasin teise koha. Täpseid tulemusi saab vaadata siit

Olin endameelest üpriski tagasihoidlik tuletamaks meelde nullkulu lugejatele, et on võimalus anda oma hääl. Ei teagi miks, aga ma ei seadnud sel aastal seda võistlust prioriteediks. Panin end kirja, tegin facebookis kaks üleskutset ja jäin nimekirja niisama tiksuma. Kui maikuu algul hakkasid blogijad tulistama oma sulest kes kellele hääle andis ja miks, panin ka nullkulu siin ja seal tähele. Selle kiituse üle olin ma tohutult tänulik, sain parajal määral õlalepatsutusi, et natukene seest rõõmust kilgata. 

Samal ajal jõudsin ka taipamisele, et nullkulu ja Vegani Päevaraamat on samas kategoorias. Vot selles osas oleksin võinud veidi eelnevat tööd teha (mõelda natuke oma peaga), ei taha ma üldse Ireene blogiga võistelda. Vastupidi! Veganblogisi oli sel aastal umbes sama palju kui eelminegi kord, kuigi eestikeelseid samateemalisi blogisid on pea 20. Niiet siinkohal saaks lausa eraldi kategooria teha kui kõik osaleksid. Palun, osalege. Eestis on ju tegelikult kümneid tuhandeid blogisid, mis päevavalguse kätte üldse ei tule. Või siis ei osale EBAl. Miks? Ma ei näe mingit põhjust. Aga see selleks.

Veganblogidest veel niipalju, et mul tohutult hea meel, et Jummel Juurikas sai pere- ja beebiblogides neljanda koha. Kirjuta vaid rohkem ja järgmisel aastal saad vabalt esikolmikusse! Palju õnne ka Taimetoit.ee!  Lõpuks ometi tuli see esikoht ära! Eesti parim toidublogi on veganblogi - päris uskumatu, kas pole?

Eelmisel nädalal Muhus praktikal olles kiikasin korraks telefonisse ja nägin sõnumit ürituse korraldajalt ja kaasblogijalt. Ta uuris, kas olen tulemas, kuna olen esikolmikus. Ausaltöeldes ma arvasin, et ta teeb nalja. Küll aga lugesin uuesti ja nägin, et ka epostis on kiri täitsa olemas. Oi, asi on vist päris.. Praktikatuimus pühiti hoobilt mu kehast ja mõtetest. Motivatsioon tõusis levelile 1000. Eestlane nagu ma olen, ei osanud ma oma rõõmu muidugi teistele välja näidata, ainult süda puperdas sees. Ent siiski täiesti uskumatu lugu! Appi! Appi! 

Tol hetkel olin ma endas kindel, et ju ma siis kolmanda koha napsasin. Paar päeva hiljem uurisin Vegani Päevaraamatult, kuidas temal läks. Mul oli veits hirm nahavahel, kuna ma olin veendunud, et esimese koha saab Ebapärlikarp ja teise Estonian With A Backpack. Ma tean, et see kõlab veidi imelikult aga ma tahtsin, et Päevaraamat saab minust ikka parema koha. Üllataval kombel aga kirjutas mulle Ireene, et tema on ka esikolmikus. Ohohh! Nüüd läks ju lausa põnevaks! Kas me jagame kohta? Kas keegi teine jagab kohta? Muud võimalust lihtsalt olla ei saa, kuna neil mõlemal eelpoolloetul on kaks-kolm korda rohkem lugejaid kui meil. 

Ega teisiti teada ei saa kui pidi kohale minema. Peost endast mul midagi lisada ei ole, paljud on juba oma blogides rääkinud piisavalt (Kui siis ainult seda tahaksin kiita, et seal oli veganitele mõeldud nuudleid ja jäätist - thumbs up). Ja pealegi, mis ma ikka siin kritiseerin! Eriti veel seetõttu, et õhtu lõppes siiski üle ootuste vingelt ja tänu siinsetele lugejatele sai nullkulu arvamusblogide kategoorias #2 koha. Jah, just nii! 

Olen oma raamitud diplomi üle nii õnnelik, et lausa kallistaks kohe seda! (Keda huvitab, siis kingikotis oli mul 30€ Mychef kinkekaart ja aasta lõpuni tasuta kojuvedu, Smartposti veepudel ja peotäis sefiirikomme.) Ja muidugi veelgi rõõmsam olen ma seetõttu, et keegi käib ja loeb, mõtleb kaasa ja on. Tõesti siirad tänud sulle! Kniksud ja paid!

Säärane tagasiside on mulle ääretult oluline, kuna tegelen ma ju siin ekraani taga selle blogindusega päris palju aega oma päevast/nädalast. Kui on lugejaid, siis küllap teen ikka õiget asja. Ma ise tunnen, et mul on hulganisti arenguruumi. Tahan hakata tihedamalt ja stabiilsemalt postitama, kaasata blogisse laiahaardelisemaid teemasid ning tõsta info kvaliteeti. 
Ja veelkord aitäh!

Kommentaarid