PÄIKESETOMATI AHJUPASTA




Jagan täna üht mõnusat pastaretsepti, mis on kiire (kui sul on juba pähklid likku pandud), lihtne ja maitsev. Kõlab, nagu üks tudengiretsept. Ikka ja jälle, kui seda taas teen, poetan paar pisarat. Meil nimelt ei ole ahju ja seetõttu saab seda harva teha. Kurb!

Valmistamisaeg: 3h

Kogus: kahele

Vahendid:

  • 200 g pastat
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid õlis 
  • 150 g india pähkleid
  • 100 ml vett
  • 50 g taimset koort, nt soja- või kaerakoor
  • 1 laim
  • maitse järgi basiilikut ja/või maitsepärmi
  • maitse järgi soola, pipart 

Meetod:

Pane pähklid vette likku, lisa pipart ja laimimahla. Leota pähkleid 2h või kiire meetodina purusta pähklid kohviveskis ning alles seejärel pane üheks tunniks vette. Kui pähklid on pehmed, püreesta need koos veega pehmeks kreemiks. Lisa päikesekuivatatud tomatid, taimne koor. Blenderda ühtseks massiks, lisa soola. 

Võid panna ahju sooja (180 kraadi) ning alustada pasta valmistamist. Pane pasta keevasse vette. Soola lisama ei pea, kui aga oled harjunud, lase käia.  Kui pasta on valmis, sega see kokku kastmega ja pane ahju. Küpseta rooga ahjus 20-30 minutit, kuid ole ettevaatlik et pealmine osa ei muutuks kuivaks ega krõbedaks. 

Kui roog on ahjust välja võetud, puista peale hakitud basiilikut ja/või maitsepärmi. Soovitan süüa soojalt! 

Kommentaarid

Populaarsed postitused