TÄIDETUD GRILLSUVIKÕRVITS
Täna jagan sulle oma uut lemmikut, mida sai esimest korda sel Jaanidel proovitud ja mekitud. Suvi on just see aeg, mil köök õue viia ja seal uusi retsepte katsetada.
Valmistamisaeg: 15 min
Kogus: 500g
Vahendid:
2 suurt suvikõrvitsat
250g india pähkleid
70-100 g rohelisi läätsesid
5 spl maitsepärmi
120 ml vett
2 küüslauguküünt
100 g puhatatud oliive (suured ja kvaliteetsed, intensiivse maitsega)
3 spl sidrunimahla
maitsestamiseks soola, pipart
õli määrimiseks
küüslaugupipar
Meetod:
Keeda läätsed valmis. Blenderda kõik muud koostisosad (v.a küüslaugupipar) blenderis või saumiksriga. Väga pehmeks ei ole tarvis, hea kui pähkel jääb tükiline. Lisa segule läätsed. Hoia määret jahedas kuni oled lõiganud koorimisnoaga või juustulõikuriga suvikõrvitsast pikad viilud ja need grillil koos õliga valmis küpsetanud. Pane valmisküptsetatud suvikõrvitsa vahele supilusikatäis kreemi, keera rulli ja raputa üle küüslaugupipraga. Serveeri!
Kas pähkleid peab enne leotama?
VastaKustutaEi pea. Küll aga võib näiteks segu blenderdada, seejärel seista lasta (2-3h) ja siis uuesti blenderdada. Tuleb intensiivsem maitse ja kreemisem. Esimese portsu tegin leotades. Väga jura jäi! Liiga kreemine ei ole hea, sest see ei püsi seal suvikõrvitsarulli vahel..
Kustuta