GRILLIPEO IDEED

Suvi ja väljas grillimine! Ei saa vist ilma nende kaheta ikka läbi aetud. Ja nõnda nad astuvad - nagu sukk ja saabas, sokk ja sandaal. Aga mida ometi siis grillida, eriti veel siis, kui sa oled vegan või su sõbrad on taimetoitlased? Mida üldse grillipeol võiks külalistele pakkuda?

Luba ma näitan sulle, mis mulle kõige rohkem maitseb ja grillil säristada meeldib. Siit postitusest saad kindlasti uusi ideid - ma luban!
 

Alustame kohe vist vorstikestest? Eestis on veel mitte nii hea valik grillvorste, kõige paremad mida aga on - Bon Vegan viinerid. Soomest ja Rootsist  aga soovitan kaasa osta Astrid *ock aporna tooteid. Neil on grillvorste erinevates maitsetes - vürtsikaid ning mahedaid ning käituvad grilli lihatoodetele sarnasemalt. Alumisel fotol on just neid näha.

Šašlõkitoodetest on parim V Restorani oma (allpool fotol näha). Tõeliselt maitsekas ja mahlakas. Esimest korda sai minu pere seda mekkida jaanipäeval. Tollal ei osanud ma selle maitsest veel midagi erilist arvata. Teisel korral aga seisis šašlõkk oma marinaadis ligikaudu 4 päeva, siis seda küpsetades sain ma jalust rabatud. Nii hea!

Kes julge aga tahab katsetada ise vegan šašlõkki teha, siis klassikalise vanaema marineerimisretsepti järgi saab ka päris kobedalt maitsevaid. Pole see üldse kontimurdev!






Suviste grillipidude põhiroogadest armastan ma kõige enam prantsusestiilis kartulisalatit. Meie valmistame seda tavaliselt värsketest kartulitest, šallotiviiludest, kapparitest, petersellist, tillist ning õlipõhisest kastmest. See salat saab alati viie minutiga otsa, sest on imemaitsev! Ausõna!

Teine lihtne ning suvine pearoa variant on pastasalat. Mul on väga kindel retsept, millest ma lugu pean. Selle võlu peitub selles, et seda saab alati kohendada vastavalt selle, mis kapis leidub. Samas on aga põhiretsept ise alati 100% kindlapeale minek. Olen selle kirja pannud varasemalt siin. Taas üks hästi nämma ja mõnus kõhutäide! 

Suvi on ju ka kindlasti burgeri aeg. Viimati tegime suurele seltskonnale Prismast ostetud taimsete pihvidega burkse (sügavkülmaletist, roheline pakend), sel suvel olen teinud ka falafel-hübriidi ning rebitud kaeraga. Parim kaste on muidugi terav salsa. Burgeri vahele või kõrvale on mõnus teha ka tomati ning punase sibulaga salatit, maitsestatud ohtra pipra ning soolaga. 











Unustada ei saa ka igasuguseid lisandeid: lõkkel valmistatud mais, sidruniga maitsestatud spargel, tuhakartulid, fooliumis küüslauk. Selle suve parim leid on fooliumis küpsetatud maguskartul. Mõnus on ka kerge õli-äädikakastmega (suitsutatud paprika, kuivatatud sibul või küüslauk) grillida suvikõrvitsat, šampiljone, paprikat.

Lahe idee, mis ma sel suvel õppisin: grillida õhukesi suvikõrvitsaviile ning maitsestada need küüslaugupipraga. 

Ülal fotol on näha täidetud suvikõrvitsarulle. Taaskord üks mõnus lisasnäkk, mida suvel järelekatsetada. Need on parajalt kreemised ja krõmpusvad. Retsept siin. 







Viimasel fotoga tahan tutvustada üht Rimist avastatud toodet: grillitud oliivid. Soovitan tõesti soojalt, kuna mekk on imehea. 

Lisaks on näha sel fotol ka muhhammarat. Tegemist on määrdega, mis on valmistatud ahjus valmistatud paprikatest. See on mõnus universaalne määre - leivale, šašlõkile. Valmib kiirelt ning maitset saad ise timmida. Vahel meeldib mulle seda teha rohkema sidruniga, vahel jälle katsetan basiilikuga või ingveriga. 




Kuidas tundub? Loodan, et said siit mõne mõtte järgmiseks grilliks. 


Postitus valmis ühe kofi toel.

Kommentaarid

Populaarsed postitused