KUS MA OMA PESU PESEN?Mõtlesin teha ühe kiire postituse sellest, kuidas või täpsemalt kus ma oma pesu pesen. Ma ei pese oma pesu nii nagu teised inimesed, mistõttu on see ehk huvitav. 

Nimelt ei ole meil Tartu korteris pesumasinat. Meil on moderne ja kena pesa, aga detailplaneeringu järgi sobib siia korterisse ainult minisuuruses massinavärk. Ja isegi siis ei lähe tualeti uks kinni... Lisaks sellele ei soovi ma investeerida masinasse, mis ei pese efektiivselt ja mahutab endasse ainult kaks lina ning ühe padjapüüri. (?!)

Pealegi olen ma ju kahe käega kommunist. Seda selles mõttes, et mulle meeldib ühiskasutuse kontseptsioon. Kas on tõesti igal korteril vaja oma pesumasinat? Enamuse ajast seisab see masin ju tühjalt, kas pole? 

Juba ühikas elades armusin ma selvepesulasse - mitmesaja inimese peale on viis-seitse pesumasinat ja kuivatit. Mugav, mõistlik, efektiivne, odav. Tööstuslikud masinad on tihti oma funktsioonide poolest paremad - lollikindlalt ehitatud, pesu saab alati puhtaks, mahutavus on suur ja kõik on vinks vonks ideaalne. Nii mõistlik oleks ka teistes kortermajades see süsteem kasutusele võtta. 

Peale ühikast oma korterisse kolimist tundsin ma, et nüüd on jama majas. Kuidas me oma riideid peseme? Käsitsi? Vanematekodus? Osta see lollakas mängupesumasin? Õnneks aga polnud mure kaua mu õlgedel ja leidsin lahenduse. Ja kus ma siis oma pesu käin pesemas? Hektori hostelis on avalikult kasutatav pesuruum kahe masina ja kuivatiga. Bäm! Üks pesukord kuivatamisega maksab 3€. Täpselt üle tee kümme sammu minna. Sobib hästi nii mulle, mu korterikaaslasele ja Hektorile. Tõeline võit-võit. Just ükspäev lugesin kellegi blogipostitust, et tal läks pesumasin ootamatult katki ja pidi uue ostma. Mul oli üpriski (kahju)rõõmus seda lugeda, sest mina ei pea sellise jamaga tegelema. 

Ma armastan oma mugavust. Mõnus on.

Kommentaarid

 1. Rootsis elades ma vihkan kortermajade pesuruume. Ma nõustun, et see on igati otstarbekam. Aga no kurat, broneerimissüsteem on elektrooniline, et inimestega kokku ei peaks puutuma - guess what! Ikka on keegi hilja peal oma pesuga või tahab sinu ajast ühte masinat kasutada. :D Inimeste pelgajana on see pseudoprobleem valus.
  Aga jah, see süsteem siin masinaid ühiselt kasutada töötab ilusti ja tegelikult teeb ikka meele heaks, et selline võimalus on. :)

  VastaKustuta
 2. Ma ei usu, et vanema generatsiooni elanikud sellise variandiga väga päri oleksid. Või lastega pered. Ühikates vabalt. Lastega pered kasutavad masinad pea üle-päeva (räägin vaid oma tuttavate kogemusest) või siis kord nädalas aga pesevad ka a la hommikust lõunani. Mina ei suudaks seda never ever kuskil teha. Kui muud varianti poleks, harjuks ikka ära.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ega ma ei ütlegi, et teised peaksid nii tegema.

   Kustuta
 3. Oi.. kuidas mulle selline variant meeldiks. Elame praegu üürikorteris, kus puudub pesumasin. Ja pesu käime pesemas vanemate juurde. Üritasin otsida Põlvas, Võrus ja Räpinas sellist varianti. Pole. :/

  VastaKustuta
 4. See vast pigem üksiku inimese v paari teema. Ma ei kujuta ette, et kahe väikese lapse emana (2aastane ja beebi) peaks pesu käima kuskil pesemas. Meil töötab masin pmst ülepäeva.

  VastaKustuta
 5. See on küll tore, et Hektoril selline variant on. Ise olen kasutanud Zeppelini keskuses olevat firmat. Seal parajalt suur pesumasin ja kuivati, taskukohane ka.

  VastaKustuta

Postita kommentaar