MÜSLI



Üks zero waste hommikusöögivariant on omatehtud müsli. Kõiki koostisosasid saab hõlpsalt osta oma pakendiga või vähemalt klaas- või paberpakendiga. Ka selle ettevalmistamine on lihtne. Kummalisel kombel maitseb omatehtud müsli ka meie peres nii hästi, et saab kiiremini otsa kui poest ostetu. Kilo müslit saab kolme päevaga otsa nagu naksti! Veganperes käivad müsli sisse kindlasti ka purustatud linaseemned.


Valmistamisaeg: 10 min

Kogus: 1 kg

Vahendid:

500 g kaerahelbeid
100 g magusainet (suhkur, vahtrasiirup vms) 
50 g õli
200 g pähkleid, rosinaid, kuivatatud puuvilju 
100 g purustatud linaseemneid 
50 g kookoshelbeid
maitsestamiseks purustatud vaniljekauna
1 tl soola

Meetod:

Sulata pannil magusaine, sega hulga kaerahelbed ja õli ning pruunista need. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad. Sega segu läbi ning ongi valmis.

Mulle maitseb kõige enam isetehtud müsli maitsestamata jogurtiga. Vahetevahel ma olen laisk, ning ostan poest valmis jogurti, kui aga tekib taas isu ise teha, siis pole see üldse mitte raske. Kõige lihtsam on kallata sojapiim liitrisesse klaaspurki ning selle sisse segada paar supilusikatäit sojajogurtit. Avatud suuga pudel asetada sooja pimedasse kohta, umbes 24 tunni jooksul on segu paksenenud ja tehniliselt on jogurt valmis. Kui aga soovida paksemat tekstuuri, hoida pudelit veel üks ööpäev soojas. Valmis jogurit blenderdan ma tavaliselt kenasti läbi ja maitsestan vanilje või natukese suhkruga. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused