TEE ISE: NUUSTIKUHOIDJA

Eelmisel nädalal surfasin ma internetis ringi ja panin kokku ideekavandit Maaeluministeeriumi poolt korraldatavale projektile. Otsisin vastust küsimusele, mida enamat võiks toiduainepakenditega teha selle asemel, et neid ümbertöötlusesse suunata. Üldjuhul ma ei ole säärasest pakendijaatavast meisterdamisest huvitatud. Mõte teha Saku lätte plastämbrist linnumaja on kohutav. Pakendeid on niigi looduses juba piisavalt, pole tarvis neid sinna juurde sokutada. (Minu tagasihoidlik arvamus). Ent samas kui läheneda pakendiprobleemile hoopiski nõnnaviisi, et tegemist on ressursiga, siis muutub pilt juba põnevaks. Viimase 10 aastaga on internetti ilmunud lõpututes kogustes väga põnevaid meisterdamiseprojekte, mis kasutavad justnimelt seda tsivilisatsiooni jääkainet - prügi. Sellesse maailma sissesukeldumine oli ausaltöeldes põnev, õppisin ka enda silmi veidi enam avama kui tavaliselt.   

Sellega seoses popsas mulle pähe mõte teha ise rohkem asju, mida tarvis on. Tundub, et ma olen tasapisi muutunud mugavaks ja kui millegi järele taas vajadus tekib, siis pigem sammun või klikin poe poole kui olen ise ettevõtliku suhtumisega. See postitus on tegelikult imehea näide selle kohta, kui pimedaks ja lolliks ma olen siin tarbijakeskses ühiskonnas muutunud. 

Juba pikemat aega olen ma mõelnud, et ma tahaksin mingisugust vidinat, mis hoiustab mu nõudepesunuustikut kraanikausi sees. Tahan, et mu nuustikud saaksid vahepeal kuivada ning ei võtaks ruumi köögikapi peal. Selle tarbeks on tarvis midagi mis hõlmab endas kas magnetit, iminappa vms lahendust. Ebay´s on mul jälgimise all juba mitmendat kuud erinevaid dish sponge holder asjapulki. Kust nad ikka tulevad, kui mitte sealt Hiinamaalt. Aga äkki saab teisiti? Kas siin Eestimaal ei ole miskit seda-teist-kolmandat, et endale üks nuustikuhoidja teha? 

Sellesinase pärimisega on tasapisi kokku jooksnud asjaolu, et mu šampoon on saanud otsa ning ammune plaan on olnud vahetada plastpudel väiksema vastu (sest praegune ei mahu riiulisse ja passib kogu aeg vannitoa põrandal). Minu valduses on see konkreetne pudel olnud 3 aastat. Ajaga on kadunud selle kork, mistõttu pudeli funktsiooni see enam asjalikult kanda ei saa. Hea pudel iseenesest - täpselt paras, et oma pakendiga aastaks šampooni, nõudepesuvahenit või vedelseepi ostmas käia. Oot, kuhu ma jäin? Ahjaa. Umbes nädalakene on pudel mu vannitoas tühjalt seisnud. Kuna täna kooli ei olnud ja tegelesin kodu koristamisega, siis jäin selle pudeliga tõtt vahtima. Mida sellega peale hakata? Huvitav, kas see saaks mind veel kuidagipidi teenida?

Ma ei mõelnud kaua, piisas vaid küsimuse õhkuloopimisest. Teadsin kohe, mis sellest saab. Käärid kätte, kaks minutit köögilaua taga nokerdamist ja ma sain oma anithiina nuustikuhoidja tehtud. 

PS! Kes soovib järele teha, siis topsi põhjas on ka augud vee äravooluks. 

K

Kommentaarid

Populaarsed postitused