100 PÄEVA

Eile ei ärganudki enam Pariisis vaid hoopiski oma kodu voodis. Varvastes oli reisiväsimus, silmad sügavast unest rasked. Rääps kallike tuli kohe tervitama kui nägi, et ma end voodist välja olen libistamas. Kakerdasin trepist alla vannituppa, loputasin näo ja tõdesin, et miskit on tarvis selga panna. Riidekapi ees seistes vahtis mulle otsa üks roosa ja kollane vintage kleit, mis ma paar päeva tagasi Pariisist ostsin. Vaatasin kleidiga tõtt ja lõin silmad maha - häbi oli. 

Tol päeval kui ma selle kleitinutsaka Pariisist ostsin sai täis minu lubadusest sel aastal ühtegi rõivaeset ostmata täpselt sada päeva. 

Võin endalt küsida miks ma tolle ostsin, mis juhtus või miks just see kleit, aga vastuseid ma ei tea. Läks kuidagi nii. Juhtus. Endalegi suure üllatusega vaatan seda kleiti ja imestan: 1) kuidas ma ometi oma lubadusest kinni pidada ei suutnud ja 2) miks lõpptulemus mind nii halvasti tundma paneb. Võiksin ju lihtsalt leppida faktiga, et inimesed (s.t mina) eksivad ning saan sellest kogemusest midagi õppida ning edasi minna. Naljakal kombel aga tunnen, et tahaksin ostetud hilbu põlema panna, aknast välja visata või lihtsalt kiirelt kellegile maha ärida. Saaks see vaid mu silmist ära! Kui mingi osa minust (see, mis otsustas selle osta) leidis, et kleidike teeb mulle oma olemasoluga rõõmu, siis pean tunnistama, et ühtegi positiivset emotsiooni see kehakate endas ei kanna. Pigem sümboliseerib see minu kannatamatust, pimedat ostuiha ja läbikukkumist. 

Pariisis panin selle lendleva kleidikese muidugi kohe järgmine päev selga. Tundsin end selles hästi. Koju jõudes aga sain aru, et kerge samm ja rõõmukil nägu on meelepete. Kui reisil olles võib igaüks meist olla kes tahes, siis koju jõudes hajub idüll reaalsusega üheks. Ma ei taha seda enam selga panna, kleidil on häbiplekk peal. Liiga suur lärakas, et seda puhtaks pesta.

Kommentaarid

  1. Ei tasu endaga nii karm olla..see kleit on ju tõesti nii ilus..ja isegi see 100 päeva..juba see on väga hästi..

    VastaKustuta
  2. Kui see kleit on siidist, siis mina küll rõõmustaksin tema üle.

    VastaKustuta

Postita kommentaar