PUHKAMISE EELMa olen nii väsinud. Selle väljaütlemine ei too muidugimõista mingisugust leevendust. Nii lihtsalt on ja kõik. Täna hommikul isegi ärkasin üles kurguvaluga, mis on tekkinud sellest, et ma käin päeva jooksul miljonil erineval kohtumisel ja asjaajamisel, mistõttu kuuma-külma kontrast on end tunda andnud. Siin Tartus on mitmendat nädalat käsil täiesti pöörane leitsak muide. Isegi Rääbut peame vahepeal niiske käega jahutama ja käib teine isegi jahedust otsimas duššinurgas :(

Aga jah, olen pidevalt jooksus. Kolimisega on olnud viimase nädala jooksul niivõrd palju askeldamist, et ma ei suuda lihtsalt ära imestada mida ma kõike olen jõudnud teha (ja kui palju raha kulutada). Mul on tunne, et ma jõuan sihtpunkti kontväsinult, kuigi tegelikult peaksin ma just olema esimestel päevadel hullult energiat täis, tähelepanelik ja ergas. Ma olen teinud juba pikalt ettevalmistusi ning end ka mentaalselt vastavale lainele viinud, ent siiski tahaksin ma asjaga lihtsalt ühele poole saada ja end kuhugi magama krussitada. Vaikust ja rahu palun mulle, jahedamatest temperatuuridest ka ära ei ütleks!

Eks ma olen sedasorti inimene ka, kes ei oska aega maha võtta ja rahulikult puhata. Kui keegi vaid mulle peale maksaks, ehk paneksin keset päeva korraks silma kinni, muidu mitte. Ja nüüd mõned minutid enne südaööd mõtlen siin ekraani taga, et kuidas see minu puhkamine seal kaugel maal välja hakkab nägema. Kuidas puhata? Ma olen esimestel päevadel täiesti võõras linnas üksi ning plaani järgi on mõeldud need ei millekski muuks kui hinguseks. Kuidas seda aga teha, ma küsin.

Pealegi on minu jaoks puhkamine kodus olemine. Vaataksin hea meelega ühe silmaga mõnda sarja, samal ajal akvarellidega kritseldades või midagi tikkides. Teine "puhkamine" on minu jaoks pildistamine. Nii juustuselt kui see ka ei kõlaks, siis minu tagasihoidlik hobikene see on. Muuseumitest muuseumitest käimine, aktiivne ronimine-kargamine või hoopiski lõõskava päikese käes peesitamine minu jaoks mõnus ei ole. Ma ei nimetaks neid puhkamiseks, pigem on nad midagi muud. Ahjaa, hea toit, söögi ostmine ja toidu valmistamine mõjuvad samuti minu jaoks lõõgastavalt ja rahustavalt. Näiteks meeldib mulle võtta vabal päeval ette üks uus natuke raskemapoolsem retsept ning selle järgi kokata. Hommikul käin turul ja poes, kodus teen ühe käega süüa ja teisega teen enda lõbuks pilte. Ülimõnus! Täpselt paras aeg, et a) mõelda rahulikult omi mõtteid, b) teha midagi vajalikku ja c) õppida midagi uut.

Nagu minu puhkamise ideaalidest selgub, olen kodukana kalduvustega. Ja nii ongi, sest kodus on kõige parem!

Kommentaarid