VEGAN TZATZIKI





Tzatzikit teen ma tavapäraselt siis, kui pole eriti aega ega viitsimist kokata. Oma värskuse ja erilise maitsega turgutab kaste aga iga roa erksaks maitsekogemuseks. Näiteks kui on eelmisest päevast järgi riisi, siis tzatziki muudab "eelmise päeva jäägid" imeroaks. Täpselt nagu Vendade Grimmide muinasjutus tuhkatriinu kõrvits muudeti võlujõul tõllaks ja konnast sai tõllamees. 

Tzatziki sobib hästi riisiga, kartulitega, tatraga ja eriti mõnusalt passib falafelitega. Hea on selle kastme puhul ka see, et tema maitsenüansse saab timmida selle järgi, mida külmkapis olemas on. Panen siia retsepti kirja klassikalise vormi, küll aga soovitan katsetada piparmündiga, peterselliga, laimimahlaga ja šalott sibulaga tzatzikit teha.

Valmistamisaeg: 10 min

Kogus: 200 g

Vahendid:

150 g sojajogurtit
2 väikest kurki
1 sidrun
tilli
koriandrit
1 küüslauguküüs
soola
pipart

Pese kurgid puhtaks ja riivi need jämeda riiviga. Kurke koorima ei pea. Seejärel kalla riivitud kurk kaussi, kuhu lisa sojajogurt, ühe sidruni mahl. Haki juurde küüslauguküüs, till ja koriander. Maitsesta soola ja pipraga. Ja tadaa, valma see ongi!

Kommentaarid

Populaarsed postitused