KUIDAS VAADATA, EKSOLE?Siit võiks VABALT üks Suurbritannia teemaline räntimise postitus tulla, aga ma olen lahke inimene ja säästan sind sellest, kallis lugeja. Millest ma täna aga kirjutada tahtsin on midagi naljakat. Noh, minu huumori parameetrite kohaselt naljaväärset. 

Mis siis juhtus? Torman täna mina koju ja sean oma sammud vannituppa end värskendama. Ma ei mäletagi mida ma seal täpselt asjatasin kui ühel hetkel panin ma tähele, et vanni kohal seinas on midagi, mida seal varem olnud ei ole. Kaugelt vaadates ma muidugi ei saanud aru millega täpsemalt on tegemist, mistõttu astusin sammu lähemale. Kas ma tõesti näen seda, mida ma näen? Kas mu silmad petavad mind? 

Kissitan oma silmi ning saan aru, et tegemist on seenega. Seina küljes on umbes viie sentimeetri kõrgune seen! Just nii! Loed täitsa õigesti. Hele ilus seenepoiss, mida võiks pidada isegi asjatundmatu seenehuviline mõne söögiseene pähe. Uskumatu lugu - minu vannitoa seina küljes on elusorganism, mis on sinna tekkinud ühe-kahe päevaga. 

Seen seeneks, minu esimene mõte (jah, täiesti ausalt) oli see, et tegemist on kunstiteosega. Noh, et äkki keegi neist, kellega ma korterit jagan, tegi mulle väikese vipermängu või kingituse installeerides seina väikese kunstitöö. See on lihtsalt hullumeelne, et kuna ma olen 24/7 kunstimaailma sees, siis ma juba eeldan k õ i g e s t, et tegemist on kunstiga (ehk mitte päris eluga). Ma ei jõua isegi ratsionaalselt mõtlema hakata, kui mu aju võtab väliskeskkonda küsitlemata kunsti pähe. Kuhu ma oma elus jõudnud olen, küsin ma? 

(Korteriomanik jõudis muidugi kümme korda piinlikkuse kätte surra kui ma talle seene olemasolust rääkisin, homme pean näitama. Mingi osa minust kahetseb, et ma seenest juttu tegin, sest ega kasvama ma seda sinna jätta ei saa. Eksperimendi mõttes oleks ju täitsa lahe olnud näha kuidas ta  muidu piinlikult puhtas inglise vannitoas vohab.)

Kommentaarid

  1. Kes Su kassiga jalutab sel ajal kui ära oled? Või oli liiga tülikas see rakmetega jändamine ja istub toas kinni nüüd?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rääbuga on kõik hästi, tänan huvi tundmast! Tal on palju sõpru ja hoolitsejaid, kes temaga ikka jalutamas edasi käivad!

      Kustuta

Postita kommentaar