PRANTSUSEPÄRANE KARTULISALAT



Jagan sinuga prantsusepärast kartulisalati retsepti, mis oma lihtsate koostisosadega ja hõrgu maitsega niidab igaühe jalust. Kõige parem sõna selle salati iseloomustamiseks on elegantne, sest see on tagasihoidlikult maitsekas, ja eriline.  

Valmistamisaeg: 40 minutit

Kogus: kahele

Vahendid:
12 väikest pestud kartulit
2 shallot sibulat
peotäis hakitud tilli
peotäis hakitud peterselli
3 spl kappareid 

2 spl djon sinepit
5 spl oliiviõli
1 spl tumedat sojakastet
1 spl balsamiäädikat
1 spl valget veini

maitsestamiseks pipart ja soola

Meetod:

Pese puhtaks kartulid. Koorida neid ei ole tarvis. Keeda kartulid soolvees pehmeks. Ole ettevaatlik, et neid väga pehmeks ja pudedaks ei keeda. 

Samal ajal kui kartulid valmivad, haki shallot sibul õhukesteks ringideks. Valmista ette petersell ja till. Pane sibul, rohelised maitsetaimed ja kapparid suurde kaussi. Seejärel tee valmis kaste. Midagi keerulist selle puhul ei ole, sega sinep, õli, sojakaste, valge vein ja balsamiäädikas korralikult kokku. Kui tarvis, timmi maitset. 

Kui kartulid on valmis saanud, jahuta neid hetkeks ning seejärel lõika need suurteks kuubikuteks ja sega teiste koostisosadega kokku. Kui kastet sai vähe, nirista oliiviõli pisut rohkem. Maitsesta salat soola ja pipraga. 

Head isu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused