KAALIKA-BATAADIVORM



Ahjuroogade hooaeg on alanud! Pole parimat aega kui sügis pliidi ääres askeldada. Köökides keedetakse moosi, kupatatakse seeni, hakitakse külmakambritesse rabarberit, toanurgas podiseb koduvein. Ahjud ja pliidid on  taas igapäevaselt rakkes. Algab tubane aeg. Kerged salatid ja külmroad jäävad möödunud suvesse, need asenduvad ahjujuurikate, tummiste suppide ning pirukatega. Täna tahan sinuga jagada üht sellist sügist rooga nagu kaalika-bataadivorm. Sobib see nii kõrvalroaks just nende samaste ahjujuurikate kõrvale kui ka pearoaks ühes lihtsa salatiga. Kaalika-bataadivorm on imetabase hõrgu lõhna ja mekiga - magusalt muskaadine. 

Valmistamisaeg: 1 tund

Kogus: kahele

Vahendid:

1 suur kaalikas
1 väike bataat
100 ml taimset koort
2 spl võid
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl purustatud pipart
1tl jahvatatud muskaatpähklit

peale raputamiseks 4 spl riivsaia

Meetod:

Pane pott umbes liitri veega keema. Seejärel koori bataat ja kaalikas ning lõika need väiksemateks tükkideks. Kui vesi on keema hakanud, lisa potti aedviljad. Enne kui aedviljad on pehmeks muutunud, lisa sool. Valminud aedviljad kurna veest.

Blenderda segu, millele lisa taimne koor, või, suhkur, pipar ja muskaatpähkel. Kalla segu ahjuvormi. Peale raputa õrn riivsaia kiht. Hoia vormi 200 kraadises ahjus 30-40 minutit kuni see pealt muutub kuldpruuniks. 

Serveeri vormi kuumalt või külmalt võisilmaga. Muide, kaalika-bataadivormi saab hõlpsalt muuta ka lasanjeks, kui ahju pannes lisada püreestatud aedviljad kihiti lasanjeplaatidega.

Head isu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused