EESTI ON KODUOhh kui tore, ma ütlen! Jõudsin täna üle pika aja Eestisse. Siin on kodu. Siin on minu kodu. Valgus sellest kontemurdvast härdusest isegi üks pisar silmanurka. Ööbin täna enda jaoks täiesti võõras alevis, täiesti võõraste seinte vahel, täiesti võõraste inimestega, ent ometi põksub minu sees pakitsev kodu tunne. See täitsa ehtne k o d u!

Vaatan enda ümber. Näen väikesid detaile siit ja sealt, nurgapealseid, kapiseinu, toolijalgu, mustreid tekkidel ja padjapüüridel, ning kõik reedab mulle, kus ma olen. Mis sest, et minu ümber on võõrad lõhnad, põrandad naksuvad teistmoodi, köögist ei leia üles ei teepakke ega teravaid nuge. Ikka olen ma oma kodus. 

Hirmus tore oli see, kui vannitoas nägin kuivamas oma sõbranna tehtud k00d.ee brändi nime alt väljalastud labakindaid. Toolil ootasid ka kellegi tahked šampoonid, puidust hambaharjad, klaaspudelis hambaniit. Kraanikausside pealsetel on kuivamas seebid. Köögis on pang, kuhu panna oma koored ja tühjaksjoodud teepõhjad. Siin elavad minu inimesed!


Kommentaarid