EGGNOG RÖSTITUD METSPÄHKLITEGA

Eggnog on talvine magus jook, mis sobib hästi pidulauale. Kreemine maiuspala on heaks magustoiduks, kuna pole liialt raske seedimisele, ent on piisav rahuldus magusasõbrale. Eggnog on oma koostisosadelt põhimõtteliselt jäätis, selle valmistamiseks on tarvis mune, piima, magusainet ja kaunistuseks ning lisameki andmiseks kas muskaatpähklit või kaneeli. 

Munade asemel otsustasin ma kasutada hoopistükis soja baasil valmistatud Alpro vanillikastet, mis annab joogile kreemisuse ja õige värvi. Piima asendasin Loodusväe maheda kookospiimaga, et jook tuleks rammus. Maitsenüansside kasvatamiseks lisasin jooki veel brändit, mahedat vaniljeessentsi, kaneeli, soola ja muskaatpähklit. Magusainena kasutasin tavalist valget suhkurt. Lisaks röstisin metspähkleid. Selle viimase võib muidugimõista ära jätta, kui on soovi saavutada traditsioonilisemat tulemust. Nii saab ka kiiremini, sest ei pea pähkleid 12h leotama.



Kogus: viiele

Valmistamisaeg: 12 h

Vahendid:

525 ml Alpro vanillikastet
400 ml kookospiima
100 ml taimset piima
3 spl brändit
5 spl magusainet (näiteks vahtrasiirup või suhkur)
0,5 tl muskaatpähklit
0,5 tl kaneeli
1 tl mahedat vaniljeessentsi
näpuotsatäis soola

peotäis metspähkleid

Meetod:

Rösti pannil metspähklid. Kalla blenderisse röstitud metspähklid kui ka kõik ülejäänud koostisosad, välja arvatud vanillikaste ja brändi. Jäta segu 12neks tunniks jahedasse seisma. Kui segu on piisavalt kaua saanud seista, sega hulka vanillikaste ja brändi ning blenderda jooki kuni see on parajalt kreemine. Serveeri jooki toatemperatuuril või jahedalt.  Raputa kaunistuseks peale muskaatpähklit. Head mekutamist!

Kommentaarid

Populaarsed postitused