REKLAAMIOHVERMu vastasmajas on väike poekene, nagu lätlased ütlevad. Nad nunnutavad kõike oma -kene lõpuga. Palun sisestage oma PIN koodikene. Tänaval liipab kassikene. Võta laualt kahvlikene. Naljakad tegelased teised oma keelekesega. Aga kuhu mina oma jutukesega nüüd siis toppama jäin?

Mul on pood, kus saan kahe sammuga ära käia. Vastasmajas. Ma ei pea isegi joppi selga panema, saan käbe ära käia kui tarvis. 

Viimastel nädalatel kui ma õhtuti kodus olen olnud, on mul mitmeid kordi käinud peast läbi, et läheks 10 minutit enne poe sulgemist jäätist tooma. Pidevalt justkui haamerdaks keegi mu peas - JÄÄTIS, JÄÄTIS, JÄÄTIS. Ja ma ütlen sulle, see impulss on olnud võõras. Ma ei ole sedatüüpi inimene, kes mugiks suurt karbitäit jäätist arvutiekraani taga. Aga ometi olen ma seda tahtnud neil õhtupoolikutel teha. 

Mis sest, et kõht on olnud täis. Mis sest, et mul on kuhjaga teisi muginaid. Mis sest, et nii hilja ma tavaliselt ei söö. 

Kummaline ütlen ma. Kummaline. Jäi üle mul vaid õlgu kehitada ja mõelda et stress on oma osa hammustanud. Paaril korral olen isegi olnud peaaegu uksest välja kõndimas, et see ost sooritada ning jäätisemahv kätte saada, ent olen saanud endal kratist kinni haarata. Kui vaid saaks iseend krabada kaelast nagu emakass tõstab oma poegi, teeksin minagi endale nii ning paneks enese tuppa luku taha maha rahunema. 

Ühel õhtul juhtus see jälle. Tol hetkel aga olin ma oma kehaga kokkuleppele jõudnud, et kui ma siit laua tagant järgmine sekund püsti tõusen, haarab mu käsi võtmed ning rahakoti ja see käik saab ära tehtud. Ent, ent! See mõttepaus, mille trajektoor oli midagi sellist, jõudsis vaevu olla pikem kui sekund:

- jäätis
- oh ei, kas jälle? mis mul viga on?
- võtmed, tossud. ei tea, kas poest oleks midagi veel vaja? 
- paneme sellele trallile lõpuks ometi punkti
- ohh...
- oot, oot!
- vaatan kahtlaselt toas ringi, teritan kõrvad kikki ning teadvustan enda ümber toimuvat
- ja mida ma mõistan? see KURIVAIM SPOTIFY REKLAAM!!!!!! mis räägib jäätisekarbist, mis kuulajale "ahvatlevalt otsa peaks vaatama"

Kõik need õhtud olen ma ju teinud tööd, samal ajal kui ma muusikat kuulan ning kui Sporify oma tasulist versiooni mulle maha parseldada proovib. No näed siis! Müsteerium lahendatud. Reklaamiohver. 

Kommentaarid