SIBULA JA OLIIVI RULLID





Täna jagan sinuga lihtsat sibula ja oliivi rullide retsepti. Tegu on mõnusa soolase, ent lihtsa kukliretseptiga, ms oma maitselt ei jää vähestele koostisosadele kuidagi alla. Rulle kiidavad nii noored kui vanad, mehed kui naised, omnivoorid kui ka veganid. Mõnusat kokkamist ja veelgi mõnusamat maiustamist!

Kogus: kuuele

Valmistamisaeg: 40+40 min

Vahendid:

kuivpärmi (11 või 15 g)
näpuotsaga soola
näpuotsaga suhkrut
380 g nisujahu
250 ml sooja vett

1 sl õli

5 keskmist sibulat
250 g oliive
2 küüslauguküünt
1 tl sojakastet
3 spl purustatud tomateid
1 spl õli praadimiseks

Sega kuivpärm soola ja jahuga läbi. Teises kausis sega suhkur veega läbi. Vala suhkru ja vee segu jahu hulka ja sega lusikaga. Nüüd sõtku tainast natuke ja lisa õli. Tee taignast suur pall - ära seda kaua mudi! -  ja jäta kaussi sooja kerkima. Taigen las kerkib, kuni kahekordistub. 

Haki sibulad ja oliivid. Prae hakitud sibulad õliga kuldpruuniks, lisa neile sekka purustatud küüslauk. Seejärel pane pannile viilutatud oliivid, sojakaste ja purustatud tomatid. Sega koostisosad korralikult teineteisega kokku ja eemalda pliidilt kuumus. 

Eelsoojenda ahi 200 kraadi peale. 

Võta kerkinud taigen ja pane see köögipinnale, kuhu on eelnevalt lisatud kas õli, riisjahu või tavalist jahu. Tee taignen kas taignarulli või näppudega lamedaks ümaraks alaks. Mida kohevamaid pirukaid saada, seda vähem kerkinud taigent töödelda. Lisatava jahuga tasub samuti ettevaatlik olla, sest muidu võib taigen kõvaks muutuda. 

Lisa sibula ja oliivisegu taignale, keera see rulli ning viiluta ligikaudu 5-6 cm suurused seibid. Lisa rullid õliga määritud küpsetusplaadile ning pane nad 35-40 minutiks ahju. Las nad küpsevad pealt kuldpruuniks. Serveeri soojalt või jahedalt. Head maiustamist!

Kommentaarid

Populaarsed postitused