KODUSE VEGAN PRAEMUNA RETSEPT





Kogus: 6 praemuna

Valmistamisaeg: 15 minutit

Vahendid:

400 g kikerherneid konservis
1 väike sibul
100 g nisujahu
100 g maitsepärmi
kala namak ehk must sool
1 keskmine kartul
1 keskmine porgand

õli praadimiseks

Meetod:


"Munakollase" ettevalmistamiseks pane väikesesse kastrulisse või potti vesi keema. Kui vesi keeb, lisa sinna kooritud kartul ja kooritud porgand. Keeda need pehmeks. 

Samal ajal valmista ette niinimetatud munavalge osa. Koori ja haki sibul väikesteks tükkideks. Kalla kaussi, milles on mugav saumiksriga toimetada. üks purk konservkikerherneid koos vedelikuga. Lisa jahu ja maitse järgi musta soola. Mina lisan tavaliselt pool teelusikatäit. Blenderda koostisosad ühtlaseks massiks. Kaua püreestada ei ole tarvis, peaasi, et tükke sisse ei jääks. Seejärel kalla sibul koos blenderdatud kikerherneste ja jahuga ühte kaussi. Taigen ei tohi jääda vedel, sest et vedel taigen ei püsi praadides koos. Vajadusel lisa jahu. 

Pane pann sooja, lisa sellesse praadimiseks õli ning kalla supilusikaga abistades pannile praemuna suurused ringid. Silu lusikaga lamedaks. Prae keskmisel tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Kui munad on praetud, tuleb lõpuni valmistada munakollase osa. Keedetud porgand ja kartul, koos musta soolaga (0,25-0,5 tl) on tarvis blenderdada võimalikult siidpehmeks. Mida vedelam jääb püreesegu, seda vedelam jääb ka nn munakollane. Lisa segule vastavalt keeduvett. 

Väikestele munavalgetele lisada lusikaga munakollase osa. Ja valmis ta ongi! Soovitan soojalt süüa soojalt koos isetehtud või ja leivaga. 

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused