EMOTSIOONIDE VIRRVARR

Viimased päevad on oma tujukuselt ja värvitoonidelt olnud sellised, et mingisugust head lühidat kokkuvõtet teha ei oskagi. Mingi hetk on kõik hästi, siis aga vaatad emailile ja paned suure ohkega rüperaali kaane kinni. Mingit vingupostitust ma kirjutada ei taha, sest sel pole mingisugust mõtet ega (ühiskondlikku/seltskondlikku) panust. 

Mõtlesin lihtsalt kirja panna kõik need asjad, mis ma kodus olles teinud olen ning plaanin teha. 

Noh, esimese asjana tuleb tõdeda, et ma olen teinud kõike muud kui mida tuleb teha. Ehk siis sellist produktiivsust ma praegu jahtida ei oska. Mul on stress ja seetõttu tegelen ma hoopistükis selle leevendamisega või oma muretähelepanu (murepanu?) kõrvalejuhtumisega. 

Näiteks viisin taarat ja plastpakendeid ära. Kütsin ahje ja pliiti. Küpsetasin kaneelisaiu. Koristasin sahvrit. Sorteerisin oma riideid ning panin kõrvale need, mida ma tegelikult ei kanna. Viskasin ära, st teise elu said, üksikud sokid. Sulatasin küünlal vahukomme. Lugesin üht raamatut ja värsket Sirpi. Koristasin kööki. Proovisin pildistada. Korjasin aiast maikellukesi. Töötlesin fotosid. Tegin trenni! Tegin ära ühe kodutöö. Lobisesin oma naabritega. Käisin ühel sõbral külas. Panin ühe valgusti müüki ja müüsin selle ka ära. Käisin pakiautomaadis. Hakkasin üht poolelijäänud sarja vaatama. Vaatasin läbi kõik Woody Alleni filmide trailerid. Sai valjult muusikat kuulatud. Jalavanni tegin endale.Luban, et homsest olen parem. Kell on praegugi kaks öösel ja mul on asjade tegemise tuhin. Kaua inimene ikka stressata jaksab. Ehk siis ma juba tean, et minu lähipäevad saavad olema tegusad. Sellised, mida saab jaotada kolme kategooriasse:

1) Mida on ilmtingimata vaja teha. Näiteks kool, töö, muud kohustused jms. Luban end taas ree peale sättida. 

2) Mille jaoks mul kunagi pole olnud aega. Näiteks tellida Bon Veganist maitsepärmi, mida ma olen plaaninud juba 6 kuud teha või vaadata mis toimub minu pesumasinaga, mis peseb pesu terve päeva. Tahan end kurssi viia enesekaitsevahendite teemal. Sorteerin ära oma tööriistad. Võibolla värvin üle vannitoa seina. Puhastan ning hooldan ära kõik oma jalanõud. Teen aiatööde ettevalmistused ära. 

3) Mida ma oma elus üleüldse tahan teha. Parasjagu koostan ma nimekirja tegevustest või saavutustest, mida ma oma elus kindlasti teha tahan. Mis on oluline? Mis ei ole? Milliseid samme pean ma tegema, et saavutada, mida ma tahan? 

Kommentaarid

Populaarsed postitused