OH MIND KÜLLLigikaudu pool aastat tagasi ostsin ma endale ühe kenakese pluusi. Ma ei olnud teist isegi veel kordagi selga proovinud, sest hankisin selle internetipoest. Teadsin juba pakki avades, et see on imeline. Enne kandmist otsustasin ma teist enne triikida. Panen siis toredasti triikraua sisse ja asetan pluusi triikimislauale. Enne kui ma oma tegusid oma mõtetega kooskõlla viin, jõuan ma aga liiga kuuma triikraua pluusi panna peale sedamoodi, et poolese silmapilguga tekib pluusi sisse auk ning triikraud kattub paksu sulaplastikukihiga. 

Rikutud pluus. Rikutud triikraud. Rikutud päev. 

Endalegi suure üllatusena tekkis triikrauale ilmatuma paks plastikiht, mille eemaldamine mul see hetk ei õnnestunud. Olin löödud. Kindlasti kujutad seda emotsioonide tulva ette. Sellest seigast tulenevalt jäi aga minu triikraud kui juhtumi peasüüdlane sahvrisse seisma. Ma ei suutnud sellele otsagi vaadata. Milline pettumus! Milline minupoolne rumalus!

Mõtlesin võtta sellest juhtumist vaid üht - aitab mulle sest triikrauaelust ning nii meie teed lahknesidki. Endalegi suure üllatusega sain ma väga pikalt iseseisvalt hakkama. Lükkasin nina kõrgele taevasse ja kinnitasin endale, et mul pole teda vaja. Kui väga midagi triikida oli vaja, võtsin kasutusele teisi abinõusid. Näiteks jätsin vajaliku riideeseme dušši alla minnes vannituppa rippu, et kuum veeaur selle sirgeks siluks. Või näiteks see, et kuivatasin pesumasinast tulnud riideid hoolikalt, nii, et nagu keegi oleks neid just kortsuvabaks triikinud. 

Täna aga sundis mind miski - juhus, vajadus ja leebunud meel - oma triikrauaga silmitsi seisma. Võtsin kätte, nii nagu kord ja kohus, ning asusin guugeldama. Palju nippe ja trikke seljatades sai peale kümneminutilist pusimist triikraud taas elujõuliseks. 

Nüüd mõtlen, et küll ma olen ikka suur solvuja. Polnud selle puhastamine ju raske nii ühti. Mingi aeg sain pluusi kavalalt ka ise ära parandatud. Kui minu esimene reaktsioon oli triikraua äraviskamine kus see ja teine, siis nüüd vangutan küll pead. Oh mind küll.

Kommentaarid

 1. Ma olen üllatunud, et plastikpluusi üldse ostad🙈

  VastaKustuta
 2. Tore, et sellel lool lõpuks (enamvähem) õnnelik lõpp oli! Küll, aga küsiks üle, et mis nipiga sa triikraua lõpuks puhtaks said? Enda omagi on alt natuke kõrbema läinud, õnneks midagi nii õudsat küll juhtunud ei ole! Aga siiski oleks huvitav teada, mis ehk aitaks😉

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Paksemat osa kraapisin, sest tõesti miski muu ei aidanud. Kui enamiku paksu osa maha sain, kuumutasin triikrauda maksimaalsel kuumusel ning hõõrusin triikrauda vastu teravat lauanurka, kus oli tekstiil peal. Parafiinipulgad, aspiriinitabletid jms mis ma netis kõik nägin ja ka ise nipet-näpet järele proovisin ei töödanud selle puhul üldse mitte. Ainult mehaaniline eemaldamine.

   Kustuta

Postita kommentaar