VEGAN ŠOKOLAADI-ROSINA SAIAD



Mu armas ema teeb väga häid šokolaadikringleid. Proovisin kord tema kuulsat kringlit järele teha, ent sain üsna kiirelt aru, et mul napib selle õnnestumiseks oskusi. Sain tookord küll lõpuks hakkama, ent mõistsin, et asi vajab lihtsustamist. Kohandasin tema retsepti kukliteks ja siin need nüüd on!  Väga lihtne ettevõtmine ja ma luban sulle, et kuklid tulevad mahlased ning koduselt head. 

Valmistamisaeg: 2h

Vahendid:

50 grammi margariini või rasva
900 grammi jahu
0,5 l taimset piima
25-30 grammi pärmi
üks supilusikatäis suhkrut
üks teelusikatäis soola
0,5 tl muskaatpähklit
0,5 tl vaniljesuhkrut

200g vegan šokolaadikreemi (Rimist ja ökopoodidest leiad häid veganvariante)
100 g rosinaid
1 tl kaneeli

Kogus: u 16 kuklit

Meetod:

Esmalt valmista taigen. Selle tarbeks pane kõik koostisosad mõned tunnid varem sooja kohta seisma või soojenda enne taigna valmistamist piim, margariin. Kui koostisosad on käesoojad, vedelda omavahel suhkur ja pärm. Lisa need piima sisse ning sega korralikult. Seejärel sega hulka maitseained, jahu ning sulatatud või pehme margariin. Sõtku kuni taigen tuleb kausi ja käte küljest lahti. 

Määri taignale veidi õli ja jäta see rätikuga kaetud kaussi sooja kohta kerkima. Kui taigen on kahekordistunud, rulli see suureks ristküliku kujuliseks tükiks. Määri peale kreem, rosinad ja kaneel. Keera taigen rulli ja lõika taignast seibid. Pane need ahju, mis on eelnevalt soojendatud. Küpseta saiu 200 kraadises kuumuses ligikaudu 40 minutit või olenevalt ahjust nii, et nad on pealt kuldpruunid ja taigen ei jää hambatiku külge.

Serveeri saiu kindlasti soojalt. Head isu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused