TARTU. PÄEV 12

Eilne blogipostitus jäi vahele! Ohsah! Ehket ütleb see ainult üht - mul oli kiire, toimetamist palju ja muremõtted on kadumas. Eile oli tore päev ja täna ka. Tegus. Eile tegelikult oligi üle pika aja nii, et minus oli palju energiat ning kuigi millegi suure ja olulisega ma hakkama ei saanud, oli mul tunne, nagu aega on vähe. Ma tõesti ei tea kuhu ma selle ajaraasukese maha sahkerdasin. Täna samuti. Nagu niuhti läinud too. 

Üks aga parimaid asju tänase puhul oli see, et ma võtsin end käsile ja hakkasin taas hiina kirjakeelt õppima. Ärkasin üles, tegin end korda, läksin oma sõbra juurde, kes parasjagu oma kitarri harjutas ning hakkasin tööle. Endalegi suure üllatusena keskendusin nii, nagu minu aju pole juba mitmeid kuid funktsioneerinud. Ruumi oleks justkui juurde tekkinud. Uue ja vana info vahel on õhku, mida hingata. Saab rahulikult sammu tagasi astuda, keeta teed ja teha tööd end selleks sundimatagi. Just vastupidi! Ma tahan õppida. Ma vajan seda, mida ma teen.


Sõpradega oleme juttu ajanud ja jõudnud selgusele, et peale #püsikodus perioodi peab igaüks välja tulema millegi uuega. See tähendab seda, et praegu on aeg, et õppida ning end ületada. Võtta viimast. Kohe tõesti istuda maha ja mõelda mis on see, mille jaoks mul kunagi varem aega ei ole olnud. Mis konutab garaažinurgas? Mis kogub tolmu raamaturiiulis? Meil kõigil on niivõrd palju neid pooleliolevaid projekte ja vinduma jäänud unistusi. Isegi mäletan enda ohkamisi kui mul oleks vaid üks elu veel, siis ma alles ... Nüüd on see hetk siin. Nüüd ja praegu.

Ise tunnen küll, et nii palju on vaja veel teha, olla, mõelda, käia, kuulata, seisatada, küsida, paluda vabandust, andestada ja armastada. Maailm ei saa veel seisma jääda. Minu maailm ei saa. Tahan õppida läti keelt, lugeda rohkem ja veelgi enam, tantsida, naerda südamest, nunnutada oma kassi, kallistada, mitte tunda, et ma olen teinud rohkem vigu kui õigeid valikuid (sest nii raske on neid eristada). Tahan näha tihedamini kalliks saanud inimesi, isegi kui nad on maailma erinevatesse kaartesse laiali pillutatud. Tahan näha neid, kellega suhted kuidagi laokile jäänud, kleidisabad uste vahele ja varvastele kingaga astutud. Tahan tunda oma kallima lõhna ja puudutada tema juukseid. Teha pai! 

Kommentaarid

Populaarsed postitused