PARANDA VÕI ASENDA?Tegelen praegu asjade parandamisega. Kuidagi on sattunud nii, et viimased paar nädalat olen ma torujüri ametit pidanud. Dušivoolik hakkas vett läbi laskma, kompostipangele tuli auk sisse. Voodi vajab mingeid lisajullasid, enne kui kokku kukub.

Täna on nii ilus ilm, et ma arvan, on aeg talvejalanõud kappi ära panna. Vaatasin kriitilise pilguga oma jalanõud üle. Mis vajab puhastamist ja sissepakkumist, mis mitte. Kaks paari viin kingsepa juurde: pandlakummid on omadega läbi ja ühe konts on 45se kraadise nurgaga ära söödud. Kingsepa juures käin ma vist kaks-kolm korda aastas. Mulle kuidagi väga meeldib kingsepa juures käia. Selles on miskit. Samuti meeldib mulle vaadata enne-pärast fotosid parandatud jalanõudest.

Kunagi olen ma ikka väga loll olnud, et äravisanud jalanõusid, millel on tulnud auk kanna alla või õmblus on katki läinud. Jalanõude puhul saab parandada väga edukalt enamikke probleeme. Mu eelmine boyfriend oli Shoe Goomultifukntsionaalse täidisliimi, ustav kasutaja. Ta parandas kogu aeg oma tenniseid/skeitereid/botaseid sellega ja nõnda pikendas nende eluiga. Minumeelest sellistes kauplustes nagu näiteks Reede, Surfhouse, Rademar, Sportland jne peaks olema tossudega ühes müügis saranased täidisliimid või siis edastama efektiivsemalt sõnumit, et jalanõusid on võimalik pea alati parandada. Tegelikult on tore, et kingapoodides teenindajad panevad kaasa jalanõude kasutamis- ja hooldamisjuhise. Küll aga kunagi ei ole ma märganud nendes infovoldikutes üleskutset oma jalanõud lasta äraparandada, kui peaks tarvidus tekkima.

Peamiselt kuluvad minu jalanõudel läbi kummidetailid ja kontsad. Jalanõud on ühed põhilisemad asjad, mille eest ma üritan korralikult hoolitseda. Ma ei kujutaks nüüd enam eales ette, et mul tekib jalanõul defekt ja parandamise asemel viskaksin/annaksin ma selle ära.   

Eelmisel nädalal oli meil koolis ka kirbukas, mille jaoks kraami väljavalides nägin, et mul on 4 kilekotitäit asju, mida ma ei kasuta. Mõtetult seisev kraam. Seetõttu vaatasin ka oma riidekappi ja valisin välja lemmikud, mis vajaksid veidi värskendamist. Eile õmblesin ühele mantlile uued pealistaskud, üks kleit sai lühemaks ja ühest teisest kleidist pluus. Väikesed muudatused ja koheselt tunnen, et tegemist on justkui täiesti uute rõivastega. Mulle isegi näib, et nendest kohandustest tunnen ma isegi rohkem rõõmu kui uutest riietest.

Ma tahan hoida kinni paranda, mitte asenda mõtteviisist. Lisaks tahan osta asja vaid korra.

Kommentaarid