JALANÕUD HÕÕRUVAD - MIDA TEHA?See postitus algab ühe suure väljahingava ohkega. Pesin just ära oma varbad, kreemitasin need sisse ja olen poolhorisontaalses asendis, et puhata oma kalleid jalakesi. Käin juba tegelikult mitmendat päeva ringi ohates ning oma varbakesi haletsedes. Praegune olukord on see, et mul on igal varbal vähemalt üks vill või alles paranev vigastus sellest. Põhjus? Kõik minu jalanõud hõõruvad ja ma ei tea mida teha.

Vanaema on mul alati korrutanud, et tal on jalanõudega igavene rist ja viletsus. Ega lapsena ei osanud ma sellest murest midagi arvata, kuna minul sellist probleemi ei olnud. 

Eks ikka uued jalanõud on alati vajanud sissekandmist ja kohati isegi mõne villi või marrastuse tekitanud, aga sellist jama mul varem olnud ei ole, et isegi vanad jalanõud teevad mulle valu. Absoluutselt kõik minu jalanõud tekitavad mulle ville. Mu jalad on saanud sellist vatti ja vilet, et ma tõsimeeli mõtlen, kas peaksin perearsti nõuandeliinile helistama (kas see on üldse õige koht, kuhu helistada??)

Olukorrakirjeldus, mis näitab, et mul on probleem:

 • Täna kõndisin töölt koju kiirusega 2km/h, sest mul oli päevapeale kolm uut villi tulnud (lisaks eelnevatele). Paar nädalat tagasi olin samas olukorras - mõtlesin, et kas kutsuda takso või tulla paljajalu koju. 
 • Ma olen viimastel kuudel kasutanud absurdses koguses plaastreid ja meditsiinilist teipi. 
 • Ma pean sandaalidega koos sokke kandma. Ja igasuguste muude jalanõudega ka. 
 • Mu jalad on kogu aeg verised ning katki. Käisime näiteks paar nädalat tagasi kellegi sünnipäeval ja kuna ma olen pidevalt harjunud, et mul on jalgadel valuallikad, siis ma ei pannud tähele, et ma seisan kellegi elutoavaibal oma veriste sukkadega, kuni keegi sellele tähelepanu osutas. Piinlik. Ebaviisakas. Kole.
 • Pean päevas kaks korda jalanõusid vahetama, et vältida uute villide teket. Lisaks on mul rotatsioonis kõik muud papud, tossud ja kummikud. Mida rohkem erinevaid jalanõusid, seda parem. Kõige mõnusam on muidugi olla lihtsalt paljajalu või sokkis, aga kahjuks viibin ma keskkondades, kus on etiketivastane oma varbaotsa näidata ka, niiet see variant jääb ära. 
 • Mul on püsiv armkude tekkinud kohta, kus algab jalalaba ja lõppeb jalg ehk siis seal kus on tavaliselt ümber jala käiv rihm. Kole!
 • Tekkinud on üleüldine frustratsioon, mis rikub minu igapäevaelu kvaliteeti. Mul on nii kõrini sellest, et mu jalad on pidevalt valusad ja katki. Kas ma olen valesti kõndima hakanud? Kas mul on ebakvaliteetsed/ebatervislikud jalanõud? Kas nii hakkabki nüüd elu lõpuni olema? 

Kommentaarid

 1. Tean väga hästi, mida sa tunned. Mul on ka tundlikud jalad ja pole leidnud muud lahendust kui osta juba sisse kantud (kasutatud) jalanõusid, uutega käia natuke aega korraga või lasta emal need sisse kanda, iga päev vahetada jalanõusid, kanda ribadeks need, mis on juba vähegi mugavad.

  VastaKustuta
 2. Kõige loogilisem tundub, et su jalad on hakanud villide tekkimise stressist rohkem higistama, mis põhjustab suuremat hõõrdumist ning see omakorda ville, mis tekitab rohkem stressi jne.

  Kasutatud jalanõude (ehk kellegi teise poolt sisse kantud jalanõude) kandmine ei ole kõige parem mõte, sest see võib liigeseprobleeme tekitada.

  Oled sa proovinud kaks paari sokke jalga panna? Äkki kaob hõõrumine nede vahele ära? Paar päeva kodus vedeleda ja lasta jalgadel paraneda? Ja siis kreepitada, et nahk oleks pehmem?

  Mul oli just uute kingadega probleem, hõõrusid kannad paari minutiga katki. Minu lokaalse probleemi lahendasid Compeed villiplaastrid, no täitsa lõpp, panin plaastri peale ja nii hea oli kohe olla. Tervet jalga on nendega vist rake kinni plaasterdada, eriti arvestades, et 5 plaastrit maksavad 6-7 eurot ning on pakitud kõvase plastkarpi :/

  VastaKustuta
 3. Mul olukord nii hull pole, aga midagi sinnakanti küll. Minu jaoks töötab kõige paremini kui hõõrun kandadele ennetavalt üht sellist rasvase määrdega pulka (anti blister stick), mida toodavad mõned plaastrifirmad, nt compeed. Aga kui villid juba olemas, siis pole sellest tolku muidugi.

  VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused