HALB HOMMIKNo vahel läheb kõik halvasti...

Ööbisin sugulaste juures ning hommikul tekkis mõte smuutit teha. Ma ei ole eriline smuutiinimene, teen ja tarbin seda harva. Minu smuutid on pigem milkshake vormis, ehket koosnevad sojapiimast, maasikatest ja suhkrust. Teadsin, et neil on vinge blender, millega saab eriti kreemist jooki teha.

Otsisin välja toiduained ja blenderi. Kallasin blenderi kannu sulatatud maasikad ja panin koheselt tähele, et imelikul kombel vajub maasikate vedelik terade alla. No, äkki siis peabki nii olema. Kallasin piima ja suhkru ka ning sain aru, kui loll ma olin olnud - piim voolas läbi kannu põhja köögikapile. Ju siis on tihend halvasti paigaldatud. Päästsin kannust, mis päästa oli, vahtisin blenderiga tõtt ning nägin, et tihendit ei olegi. Paistab blenderi põhi ju läbi. Mida iganes...

Otsisin kappidest tihendit - leidsin tihendi, paigaldasin selle ning kordasin retsepti. 

Kallan siis uuesti kannu kõik koostisosad, vajutan start ning pulseeriv smuuti voolab taaskordselt masinast välja. Nüüd olen muidugi mina selle suhkrujoogiga koos, köögikapid ja põrand ujuvad. Imeline hommiku algus. Niipalju siis minu smuutist, sest koostisosad on otsas. Läinud mu söök ja läinud mu tuju. Mis siis ikka: kraamin blenderi puhtaks, pühin lapiga kapid ja põranda üle. Kraamin oma kümme minutit. Mõtlen mida muud ma süüa võiksin. Mis sinna kikerherneomletti sisse läkski? Ei tea kas kirsstomateid on? 

Olen juba suutnud leebuda, kui ühe hoogsa lapiliigutusega riivan ma kergelt nugadega magnetalust ja üks suur terav nuga libiseb aluselt maha ja lõikab mulle väikesesse sõrme sisse. Ja üldse mitte vähe!  Pikkupidi, pikalt ja sügavalt. Äsjapestud põrandal on nüüd maasikasmuuti asemel mu veri. Vahel algavad hommikud siis nii.

Maailmas töötab vist tasakaalu printiipidel, sest Rääbul jällegist oli väga mõnus päeva algus:

Kommentaarid

Postita kommentaar