PÄEV ELUS

Eile oli üks kummaline ja sündmustevaene päev, aga otsustan selle siinkohal siiski kirja panna. Hommikul ärkasin ma viimasena, L. juba tegi omale võileibu ja Rääbu oli söönud. Viimasel ajal on olnud nii raske uni. Selles mõttes, et ma tahaksin vaid ühte pimedasse koopasse peitu jääda kevadet ootama.

Hommikul käisin ma ühel väikesel tiirul arooniaid otsimas. Tahaksin nendega kangast värvida (nendega saab ilusat tumelillat tooni), aga siin minu kodu lähedal on kõik juba külma saanud. Reedel juba tegelikult käisin üht kohta üle vaatamas, aga vot ei näkaunud. Mida ma aga leidsin olid kaseriisikad (loodan, et ei pane mööda). Võtsin need endaga kaasa.

Riisikatega oli mul alguses plaan neid süüa, siis aga google ütles, et linnaseeni ei ole ohutu tarvitada. Seejärel plaanisin nendega kas kangast trükkida või kui võimalik leida infot, et nendega saab ka kangast värvida, siis seda teha. Värvimise kohta ma andmeid ei leidnud ja sinnapaika see jäi. Natuke lollakas tegu muidugi minu poolt. Ma ei olnud varem lihtsalt olnud sellises olukorras, et ma näen linnaruumis ilusaid toiduseeni. Ei osanud muud teha, kui need endaga kaasa võtta, ise kaugemale vaatamata.Vahi, Rääps oma kuninglikul roosal padjal, mida me vahetevahel koos temaga ülemisele ja alumisele korrusele ettevaatlikult tassime. Näib, et talle see meeldib. Meile meeldib ka. See on üks konservipurk. Hommikuti või õhtuti tegelen ma viimasel ajal oma väikese projektiga, milleks on suurte konservipurkide jutenööriga katmine. Aega võtab teine, aga asja saab. Miks ma nende purkidega mässan, on seetõttu, et mul oli plaan sebida endale ühed suured konservpurgid ning neist vermikompostisüsteem teha. Ma ei ole veel oma saladust siin blogis välja lobisenud, aga mul on kodus ussikesed juba ligikaudu kuu aega olnud! L. ka päris kaua aega ei teadnud... Igatahes oli mul jah siis üks tore mõte teha konservipurkidest komposter, kuna hetkel on nad oma ajutises tetrapakihotellis. Kahjuks konservipurgiidee ei olnud siiski hea mõte - tundus olevat rohkem tööd kui asi väärt on. Lisaks ei ole mul trelli, millega oleks saanud ehk veidi efektiivsemalt ja kiiremini tööd teha. Saad aru, ma tegin kööginoaga purkide põhjadesse auke - tüütu ja ohtlik. Lõpuks murdsin ma noaotsa ära ja see pani sellele diy projektile punkti. Purgid on aga iseensest lahedad ja seega tuli mul teine mõte - miks mitte need nööriga ära katta ja interjööris kasutada? Mõeldud, tehtud, ent aega võtab. Ja nõnda ma siis vaikselt vabal momendil nokerdan nendega. 

PS! Ma ise mõtlesin kaua, et kust ma ometi küll omale saan mitmeliitriseid konservipurke. Päeva lõpuks mõtlesin välja ja vastus on kohalik söögikoht. Mina sebisin endale purgid just oma kooli kohvikust.

Mis puutub aga vermikompostimisse, siis õhtupoole kui ma pesusid käisin Hektoris pesemas, oli mul pesutsükli jagu vaba aega. Käisin korra sõbra juurest läbi, kes andis mulle avokaadokoori, mida tarvitan kanga värvimiseks. Kuna mul aega oli, siis pidin seda ühe lisakäiguga veel pikendama. Teadsin, et seal lähedal on üks suur kastanipuu, mille viljad mulle huvi pakuvad. Hobukastan ei olnud veel oma nöbininasid maha pillutama hakanud - ainult ühe nupsukese leidsin. Olin just parasjagu  hoovist lahkumas, mil märkasin üht suurt ehitusjäätmete konteinerit. Mul on tekkinud säärane kummaline komme vaadata, millist prahti nendesse visatakse. Minumeelest ehitusjäätmete konteinerid on ühed põnevamad üllatusmunad üldse - seal on tihtilugu ikka väga huvitavat kraami. Seekord oli konteineris mitmeid värviämbreid, lõikeid verivärskelt paigaldatud vaibast jms. Kohe tekkis mul mõte võtta kaks-kolm pange endaga kaasa, sest et neist saan ma ju oma ussikestele kodu teha. Koukisin ühe välja, teise ja kolmanda. Rohkem ei ulatanud. Huvitaval kombel oli kahe sisse mitu liitrit vett sisse pandud ning kolmas oli põhimõtteliselt avamata pang valget kruntvärvi. Ehket skoorisin ma oma ussikolooniale uue kodu ja umbes 8 liitrit valget kruntvärvi. Endal mul muidugi selle kogusega midagi teha ei ole, mistõttu panen ma kuulutuse kas mõnda tasuta asjade gruppi või viin kooli (maalialuste kruntimiseks). Mulle ei mahu pähe, et mõni ehitustööline on heaks arvanud 8 liitrit kruntvärvi prügimäele saata - viinud siis koju või sebinud mõnele oma sõbrale noh?

Päeval sai paaris jalanõupoes ja kangakaupluses käidud. Comarketist ostsin omale lõunat - mingi spagetiroog sojahakklihaga. Seejärel läksin ma kooli (jah, ma käin ka nädalavahetustel koolis), kus töötasin ühe projekti kallal ning mingi hetk läksin oma pastarooga soojendama. Päris hea teine, soovitan. Taipasin, et see söök oli mu päeva esimene toit (välja arvatud magus C-vitamiini tablett hommikul).

Paari tunni pärast koju jõudes valmistas L. praemakarone viineritega ja omletti. Kraamisin kiirelt laua puhtaks, sest et päev enne käisn ma Valete Ökokaupades lahtisi pesuvahendeid ostmas ja mul oli laual pooleli toodete pudelitesse kallamine ja fotode tegemine. Ka üks nutsakas ebaõnnestunud taimedega värvimise projekt oli seal segasummasuvilana ruumi võtmas. Mul on nii palju erinevaid asju hetkel käsil, et lauapealne näeb enamuse ajast lihtsalt kohutav välja. Toit oli päris hea. Kugistasin selle kiirelt sisse ja ruttasin juba pesusid pesema. Vahepeal tulin koju kruntvärviämbreid tooma ja seejärel puhtaid pesusid. Ülejäänud õhtu läks ämbrite pesemisele ning vermikompostisüsteemi ülesseadmisele. Sellest täpsemalt tulevasses postituses. 

Mingi hetk läks L. oma sõpradega kinno ja ma sain rahulikult blogiga tegeleda, kuigi pigem vaatasin ma siiski üht seebikat. Aeg venis üle südaöö ja see tähendas seda, et oli tarvis magama minna. 

Kommentaarid

 1. Kui sul peaks tekkima tahtmine päris ehtsa vermikompostri järele, siis mul on üks üle.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ma sain plastämbritega juba ühe süsteemi valmis tehtud. Loodan, et minu ussid jäävad ka ellu, kui pool aastat-aasta saan nendega hakkama, siis olen vast ühe korralikumast kompostrist huvitatud küll.

   Kustuta
 2. Kuidas Hektoris pesu pesemine käib? On seal mitu masinat? Kas majja sisenen hosteli peauksest ja teenuse eest maksan kellele? Oma vahend peab kaasas olema, jah? Kuna mul ka korteris pesumasin puudub, siis tunnen selle lahenduse vastu suurt huvi. :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Sisse peauksest, maksad infolauda/retseptsiooni. 3€ üks masinatäis + soovi korral kuivati. Masinaid 2+2. Harva olen näinud, et üks masin töös. Pesuvahend ise kaasa kuigi kohapeal saab osta ka. Tavaliselt ma kuivatan kahes masinas korraga et saaks kiiremini :)

   Kustuta
 3. See riiete värvimine todijäänustega päris huvitav projekt sul, ootan juba ülevaadet sellest :)

  VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused