PÄEV ELUS

Sain bookitud meie puhkuse! Woohoo! Sellel kevadel otsustasime Laurisega nii, et tema läheb Peterburi, mina Prantsusmaale ning koos võtame ette ühe kodumaise puhkamise. Plaan on minna Narva. Juba on ostetud piletid Jarmo Reha etendusele Oomen, mis toimub vanas Kreenholmi tehases, ning Meresuu spaasse on broneeritud mõnus pesa. Millegipärast oli mul eeldus, et Narvas on kindlasti ka mõni vegantoidu koht. Google lööb mulle aga vastu pead ja ütleb, et tutkitki pole seal. Ma ei suuda seda lihtsalt uskuda. Kuidas on see võimalik? Narva ju nii suur linn! Oma kõhutunde järgi aga pean ütlema, et mul on selle linna osas hea eelaimdus. Kindlasti saame kõhud täis ning ei jää tulemata ka positiivsed üllatused.

Spetsiaalset puhkust aga suvesse me tõenäoliselt ei planeeri. Pigem viivad väljamaale meid muud toimetamised, mistõttu saame lüüa kaks kärbest ühe hoobiga. Praegu ma küll midagi konkreetset väljahõista ei saa, aga ise olen juba nii põnevil, et täitsa lõpp!

// Rääbu karjub ja sahkerdab siin ringi. Mis ta tahab?? //

Aaaga mis ma siis teinud olen muidu? Klopsin selle nädalavahetuse üheks päevaks kokku, sest hästi chill ja mõnus on olnud. Selles mõttes, et ma võtsin omale teadlikult need kaks päeva lihtsalt puhkamiseks, kodutöödeks ja niisama olemiseks. Jah, leidub tõesti inimesi, kes mind emailides või chattides taga pommitavad, et ma teeksin seda, teist ja kolmandat, aga ma ei viitsi. Mul on ka vahel puhata vaja! Näiteks ei ole ma ju niivõrd kaua aega saanud midagi korralikku ja pikemat blogis kirja panna. Pole olnud lihtsalt aega, et lõpuni kududa sokipaar, mis ootab oma aega juba vast kaks aastat. Sain laupäeval magada kaheteistkümneni. Appii! Seda pole nii ammu saanud teha.


Sokk, mis mul pooleli juba liiga kaua. Tahtsin omale teha selliseid jalavarje, mis passiksid hästi kodus toas käimiseks. Materjali tegin vanadest tsärkidest.

Reedel käisin ma Valgamaal lastele üht töötuba tegemas. Hästi tore oli! Tegime tatrast käesoojendajaid ning jalapalle. Muide, kas sa teadsid, et riisist ja tekstiilist on võimalik valmistada soojakotte, mida mikrolaineahjus või kaminal kuumaks kütta? Mul on ühe sellise riisiteki valmistamine mõttes juba päris kaua aega tiksunud. Hea vahend valulikule kõhule, seljale või rindkerele.

Peale õpituba tulin koju ning alustasin oma "lõõgastumispuhkust". Natuke alustasin ma seda küll juba bussis, kui hakkasin omale uut võrkkotti heegeldama. Koju jõudes kugistasin alla kolm mangot (Rimis soodukas ja viljad küpsed), tikkisin üht seelikut ja vaatasin mingit mõrvamüsteeriumi. Südaööl tiris aga Lauris mind teki alt välja ning läksime Gengööki ränduriburgerit sööma. Jahh, selline inimene ma olen - olgu kell kasvõi 3 öösel, mind võib alati ränduriburgerit sööma kutsuda.

Laupäeval pidime õega midagi koos tegema. Plaan oli minna Lõunakeskusesse uisutama. Totukestena aga ei taibanud me kontrollida kas jää sel päeval ikka vaba on. Mis siin imestada - muidugi ei olnud. Meie laupäevase koos vaba aja veetmise plaan lendas vastu taevast. Mida muud kaubanduskeskuses teha? Peale šoppamise eriti midagi... Ja kuna mul konkreetselt midagi ka vaja ei olnud, riideid lubasin sel aastal mitte osta, siis meie päev oli ausaltöeldes pekkis.

Kuidas läheb mu lubadusega aasta otsa uusi riideid ostmata? No aus vastus on see, et üllatavalt raske on. Tunnen terve oma kehaga, kuidas ma ei talu sääraseid tehislikke piiranguid. Väljakutse mingisugust vabadust küll andnud ei ole. Vastupidi, tekkinud on kummaline meeleline fiksatsioon riiete osas. Eks näis, kaua ma seda välja kannatan.

Enne kui Lõunakeskusest ära tulime, käisime Rimis. Leidsime miskit hääd, mis naeratuse näole tõi. Mis muud need ikka olid kui Reval Kondiitri vegan vastlakuklid! Päris hull värk! Ma ise olin nii üllatunud, et sellist toodet, selliselt firmalt ja sellisest tavalisest kauplusest on võimalik saada. Poleks seda isegi unes osanud näha. Meki järgi olid teised nagu need kõige tavalisemad vastlakuklid. PS! Me võtsime viimased ära!


Lõunakeskuse Maksimarketis panin tähele, et lahtise kauba sektsioonis on ka maitsestatud maapähklid. 

Nägin Mahemarketist mööda kõndides kuidas keegi nõudepesuvedelikku võtab. Kohutavalt vahva, et ma pole ainus sedasorti ostleja. Viimane kord kui ma seal tegelikult "kükitamas käisin", siis maksma asudes teenindaja kiitis mind, et ma abi ei palunud. Seal on pesuvahendite enda pudelisse ostmise süsteem veidi nadi, sest et pooleliitrist pudelit täidad sa lausa veerand tundi!


Täna hommikul sai natukene pildistatud ja koristatud. Pesu sai pestud. Soki kudusin lõpuni! Nüüd on vaja materjali otsida teise jaoks, sest et muidugimõista on kahe aasta jooksul teise soki materjal kaotsi läinud. Ma kahtlustan, et pean lihtsalt uued särgid kusagilt leidma. Ühe juba Lauris oli nõus mulle loovutama.

Nädalavahetusel olen mõtteid mõlgutanud vlogimise suunal. Huvitav, kas ma saaksin sellega hakkama? Kas mul oleks üldse midagi mõistlikku näidata ja rääkida? Kas videotamine võtab palju energiat? Kust saada hea kaamera? Pole mõtet kohe ostma ka hakata, kui alles katsetamise soov on. Hmm. Küsimusi on palju. Hirm ka suur! Vlogimine on mulle mitmeid aastaid juba huvi pakkunud, aga kuna filmikaamera näppimise võimalust pole mul otseselt olnud, siis on see idee tolmu alla jäänud. Aga see ei tähenda ju seda, et see peaks sinna jääma.

Mis veel? Õhtul käisime Kaubamajas kingsepa juures (parandatud said ühed talvesaapad ja vööle tehtud lisaaugud), Tokumarus söömas ning toidupoes. Varusime kraami, et teha homme ja ülehomme vastlapäevatoite. Supi teeme kodus, aga vastlakuklid tellisin sel aastal Gengöögist. Tahtsin just neilt kindlalt kukleid saada, kuna eelmisel aastal oli nende kraam ülihea. No keele viis ikka kahekorra alla! Broneerisin omale kaks kirsidžemmi ja vahukoorega kuklit ning neli vaarikakreemiga. #ärevil

Kommentaarid

  1. Venelased ei tule nii kergesti ega kiiresti läänelikele hullustele järele,sellepärast seal pole (veel) veganlust...

    VastaKustuta
  2. Rääbul on alati nii motlik ja tark pilk. Seda kassi voiks rohkemgi näha.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused