FOOLIUMI JA KÜPSETUSPABERIGA OSTMINE

Käisin täna Balti jaama turul baklavaad ostmas. Küsisin müüjalt kas see on okei, kui ma oma kilekotiga* osta soovin. Ta oli lahkelt nõus, aga muretses vaid et õhukeses kilekotis võivad maiustused lödiks minna. Nõus, aga samas mul siiski esteetika küsimus olulisel kohal tol hetkel väga ei olnud. Pakkus teine mulle alternatiivi: pakkida baklava fooliumisse või küpsetuspaberisse. Kui ma seda lauset kuulsin, läksid mu silmad punni ja sisimas küsisin "Ooota, midaaa?!" See oli esimene kord, kui kaupleja pakub välja osta mingit lahtist kaupa fooliumi või küpsetuspaberiga. Tema pakub, mitte mina, see imelik ökoklient. Ausalt öeldes ei tuleks ma ise selle pealegi, et midagi võiks fooliumi või küpsetuspaberiga osta. Mu maailm on avarenud. 

Jõudsime koos arusaamisele, et järgmine kord on vast kõige parem, kui ma oma karbiga tulen. Muidu aga sain oma kauba kotti, plödiks midagi ei läinud ja taaskord sain kinnitust, et oma nõuga ikka saab osta lahtiselt küll. Kuigi, ega mul neid negatiivseid kogemusi polegi. Ei, üks ikka meenub. 

See oli aastal 2012 äkki? Tapal, seal kust ma pärit olen ja gümnaasiumis käisin, on üks saiapood. Peamiselt on pagariäris müügil saiakesed, nagu nimestki eeldada võib. Mäletan, et korraldasin üht skaudilaagrit ja mul oli tarvis osta matkapunktide inimestele midagi teele kaasa. Kuna "saiakas" on kõige paremad küpsetised, siis muidugimõista plaanisin ma sealt oma kotiga osta. Selleks käiguks oli mul kaasas veel kasutamata grip-in kotid. Nägid teised jumala okeid välja, ei mingit saiapuru, plekke, kile oli kriimuvaba. Uued kotid noh, mis jäid kunagiselt diy jäätisetegemise aktsioonist üle (appi, mida ma veel mäletan!). Aga mis ma neist kottidest. Läksin rõõmsalt siis saiapoodi, küsisin "Palun mulle oma kotti viis juustusaia". Müüjanna vaatas mulle suure imestusega otsa ja ütles "Ei". Üks karmimaid ja ootamatumaid eitusi, mis ma elaes kuulnud olen. Ma veel uurisin, et miks nii ning üritasin seletada, et ma soovin kasutada korduvalt kasutatavat kotti. Kahjuks aga tema otsus püsis vankumatuna. Muidugi olin ma noor ja loll ning ei osanud seda olukorda paremini lahendada ka, mistõttu jõudsin lubada talle, et ei eales ma sealt poest midagi osta ja trampisin uksest välja.  

Siiamaani pole ma oma jalga sinna tõstnud :D 


Üks võimalus, millega veel baklavaad või mõnda kleepuvat asja osta on vahariie. Vahel ma ostan sellega küpsetisi, eriti aga leiba või ciabattat (kui on tükihind).

*miks oma kilekoti, mitte karbi või tekstiilist kotiga, seda seetõttu, et keegi tõi ükspäev sellega külakosti ja mõtlesin, et kasutan seda korra veel enne kui teise pakendikonteinerisse viskan. 

Kommentaarid

  1. Balti Jaamas mul ka head kogemused ning Biomarketites. Mustamäe turult ka kunagi ostsin oma karpi maitseaineid murevabalt. Kõik korrad tegelikult head olnud ning saanud oma karpi, aga vb ka sellepärast et ei ole julenud igale poole oma pakendiga ronima minna ning pigem ei ole ostnud sealt üldse...

    VastaKustuta

Postita kommentaar