HALVA TUKA PÄEVTäna juhtus siis nii. Kõnnin mina mööda kanali äärt poe poole müslit ostma. Ilm on fantastiline, tuju hea. Ainus asi, mis minu päeva hullutas oli minu vallatu tukk, kes elas juba täiesti omaette elu. Oli teine krussis ja sassis ja puntras ja noh, nii nagu üks väga halva tuka päev ikka välja näeb. Ma ei taha oma tuka kohta mitte midagi halba öelda, aga peab tõdema, et minu elu oleks ikka palju lihtsam, kui see otsus tukk lõigata oleks pool aastat tagasi langetamata jäetud. Aga noh, mis teha, eks? 

Ent ometi tekkis mul uitmõte saata Laurisele foto oma tuka meeleolust. Mõeldud, tehtud. Seisatan hetkeks, teen telefoniga kiire klõpsu ja PRAUHTI! olen ma pealaest jalatallani märg! Krussitav heatujuline tukk kadus nagu vits vette. 

Mis asi see veel oli? Keegi sajandi suurim tolvan viskas oma kolmanda korruse aknast mulle pähe oma põrandapesuvee või ma ei teagi mille, täpselt siis kui mina otsustasin seal akna all kaks sekundit seisatada. No ei ole lihtsalt võimalik! Ja samamoodi ei ole normaalne, et inimene ei vaata, kuhu ta oma solgivee viskab. Kammoon, all ju täitsa avalik jalakäija ja ratturi tee. 

Oi, ma olin kuri. Terve tee poodi podisesin ja sajatasin kurjustades. Kes on nii mõtlematu?! Ma elan ka kanali ääres ja mul ei tuleks pähegi sealt midagi alla kallata. Ega me keskajas ei ela enam, või kohalikud seda siiski teevad ja arvavad? No tere tali igal juhul!

Kogu selle kogemuse tõttu juhtus mul aga poes selline äpardus, et ma panin oma pangakaardi pin koodi kaks korda valesti ning kolmandat korda ei julgenudki proovida, sest mul läks see täiesti meelest. Nagu pühitud! Ei tea mis jumalik vesi see küll oli, aga mul on selline kahtlane tunne, et mul ei tulegi parool meelde. Esimest kahte numbrit tean kindlalt, aga lõpp lohiseb. Helistasin juba panka ka, et mida teha. Selgub, et muud lahendust polegi, kui Eestist uus kaart saata. No on alles kurivaim, sain selle kaardi ju täpselt päev enne lennukile istumist. Täielik raiskamine, ma ütlen! Ja milline halva tuka päev!

Kommentaarid

 1. Kirjuta kassist ka, kes tema eest hoolitseb, kui sa ära oled?

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Rääbu puhkab vanaema juures :)

   Kustuta
  2. Rääbule tervitusi!

   Kustuta
  3. Mul on ka pangakaardi PIN kood sama moodi ekstreemsel juhul meelest läinud.
   Aga see tuleb uuesti meelde. Lihtsalt ei tohi pingsalt meelde tuletada, muidu ei tule.
   Ükskord jäin hambaarsti juurde minekuga hilja peale ja võtsin takso, kus saaks kaardiga maksta. Aga koha peal, tee või tina - PIN-koodi ei mäleta. Ei jäänudki muud üle, kui võtsin arve ja tegin hiljem ülekande.
   Tark on PIN-kood ise ära muuta ja mõelda välja mingi süsteem või valem, mitte juhuslik PIN. Siis on edaspidi säärastes olukordades lihtsam.

   Kustuta

Postita kommentaar