MARINEERITUD TOFU

Marineeritud räimed on pea igaühe jõululaual olemas. Veganitele passib heaks alternatiiviks aga marineeritud tofu, kus räimed on asendatud sojajuustuga. Tegu on lihtsa roaga, mille valmistamine on kiire ja tulemus maitsev. 

Olen proovinud marineerida ka samal meetodil sojaliha, ent minu kogemuste kohaselt tofu struktuur on räimele sarnasem. Nobenäpud võivad katsetada ka tofu praadimist kikerhernetaignas, mis imab maitset endasse veelgi rohkem.  



Kogus: neljale

Valmistamisaeg: 12 h

Vahendid:

250 g maitsetamata tofut
5 spl tumedat sojakastet
3 spl õli praadimiseks

1 suur porgand
1 suur sibul
2 spl vürtsi
1 spl terapipart
3 loorberilehte
1 spl soola
1 tl suhkrut
3 spl 30% äädikat

Meetod:

Võta pakist välja tofu ja kuivata see majapidamispaberi või puhta köögirätikuga tofut kergelt pigistades. Lõika tofu õhukesteks viiludeks ning prae see kuumal pannil õlis ja sojakastmes kuldpruuniks. Pane küpsetatud tofu kaussi jahenema. 

Valmista ette marinaad, koorides ja viilutades porgandi ning sibula rõngasteks. Lisa kastrulisse 1 liiter vett, kuhu pane porgand, sibul, vürts, terapipar, loorber, sool, suhkur ja äädikas. Kuumuta marinaadi, kuni porgand on pehme. Lase marinaadil veidikene jahtuda ning kalla see tofule peale. Pane valminud toit jahedasse vähemalt kaheteistkümneks tunniks seisma. Serveeri külmalt.

Kommentaarid

Populaarsed postitused