EI SALLIJummel Juurikas käis meil Rääbu ja Võsavillemi juures külas ning mulle jäi kõlama meie vestlusest see, kuidas Singapuris koduperenaised oma abistajaid ning koristajaid halvasti kohtlevad. Mina olen vist ka see kuri inimene, kes oma koristaja praktikaid ei salli, tuleb välja. 

Mind häirib:

  • Ta ei korista. Kogu korter lõhnab peale tema külaskäiku kui kloorine ujula, ent vuugivahed, seinad, uksed jms pinnad on ikka m u s t a d. Kes neid koristab? Mina... Ta lihtsalt tõmbab lapiga põrandad ja kraanikausipealsed puhtaks, viib prügi välja ning see see'p tema koristamine on. See ei ole koristamine. See on lapiga tõmbamine. Ma oskan ka lapiga pindu puhtaks tõmmata, selle jaoks ei ole vaja palgata professionaalset koristajat.
  • Ta ei taha prügi sorteerida. Väidab, et tulevad rotid. Just, just. Juba tulevadki!!!!!! (Ükspäev ma nägin ühes Riia pargis rotte. Nii ilusad olid teised, muide. Näisid väga asjalikud ja sõbralikud olevat. Toimetasid ühes kompostihunnikus.)
  • Ta loob draamat. Ta klatšib mu korterikaaslasi taga, teeb nägusid. Ükskord mu korterikaaslane oli haige, tahtis vetsu minna. Koristaja nägi, et ta on haige, mille peale ta hakkas mu korterikaaslase peale karjuma, et mida ta jagab siin (oma kodus) baktereid teistele. Ahah. Kus siis huvitav olema peaks, kui inimene haigeks jääb? Haiglasse toa võtma või?
  • Täna viskas ta prügikasti minu seebi, mis oli kraanikausi peal, et seda hõlpsamini puhastada. Tänks. 
  • Ma ei taha koristusteenust. See on nii mõtetu. Ma ei mõista, miks sellise töökoha loomine on vajalik. Ma olen 25 aastane inimene, ma ei ole tita, kes koristajat vajab. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused