PEEDILEIB



Täna soovin ma tutvustada ühte imetoredat leiba, mis peaks vist iga vegani oskusteampluaas esindatud olema. Leiba valmistatakse püreestatud keedupeedist, mis sobib hästi maiustamiseks hummusega või rammusa võiga. 
 

Valmistamisaeg: 30 min

Kogus: kahele

Vahendid:

400g peeti
400g nisujahu
2 tl soola

Meetod:

Valmista ette aedvili nii nagu sa püreesuppigi teed - pese, auruta, püreesta. Valminud segule kalla juurde sama kogus jahu ja sega korralikult. Väga kaua pole tarvis, siis tulevad leivad kõvad. Seejärel moodusta taignast umbes laimisuurused pallikesed. Pann kuuma! Jahuses kausis hakka kordama nii: suru pall lamedaks, pööra ümber ja suru uuesti, pööra jahu sees taas ümber ja suru. Ja nii paar korda. Võta pannkoogitaoline moodustis oma sõrmede vahele ja mudi siledaks. Seejärel pane oma näpitu õlita pannile ja silu leib nii siledaks ja õhukeseks kui võimalik. Seejärel keera teine pool. Reegel on nii: alguses 20 sekundit ühelt poolt ja siis teiselt poolt samuti, ning siis minut ja vastaspoolel kah niimoodi. Valminud leib panna tuulduma ehk siis mitte kuhjata neid sooje härrasid teineteise peale niiskuma. 

Serveerida soojalt või jahtunult.

Kommentaarid

  1. Kõlab isuäratavalt! Ootan juba järgmist üleliigset püreesupi portsu :D

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused