MAITSEV, LIHTNE JA ODAV MAAPÄHKLI-MAISI KASTE



Täna jagan sinuga maailma kõige lihtsamat, aga see-eest minu köögis kõige enimkasutatavamat retsepti. Kõik kaasmekutajad alati imestavad, et mis teeb minu toidud heaks. Ma ütlen sulle, kui vahel juhtub nii, et üks roog ei tule just kõige paremini välja, aitab mind hädast välja justnimelt see maapähkli- maisi kaste. Proovi järele! Ja mis kõige mõnusam, see pole mitte ainult väga maitsev (rammus, soolane ja magus ühes roas) vaid ka odav, lihtne ja valmib nobedalt. 

Kes soovib retsepti teha zero waste kujul, siis:

- osta klaaspurgis mahemärgisega maapähklivõid või lahtiselt maapähkleid, rösti need ning valmista oma maapähklivõi ise
- Tartus müüb Valete Ökokauplus Eestis kasvatatud mahedat maisi. Tihti leiab pakendamata maisitõlvikuid ka laiatarbekauplustest. Üks variant on eelistada konservpurgile klaaspurki pakendatud maisi. Soovitan nt mahemärgisega Clearspring maisi (neil on üldse väga head tooted, nt jakavilja pakuvad klaaspurgis ning nende matcha tee on igati oma hinda väärt)


Valmistamisaeg: 5 minutit

Vahendid:

1 osa maapähklivõid
2 osa vett
1 osa konserv- või keedumaisi

Meetod:

Pane blenderisse vesi ja maapähklivõi. Blenderda kaste siidiselt pehmeks. Lisa kastmesse mais ja valmis see on. Soovitan kastet lisada salatitele, riisiroogadele, kasutada tortillade meisterdamisel ning päris hää on teine ka praekartulitega. 

Head isu!

Kommentaarid

  1. Aitäh retsepti eest. Kas mais tuleb ka ära blenderdada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, maisi ära blenderda! Lihtsalt kalla sisse :)

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused