KUU AEGA JALGADE NIIDISTAMIST LÕPPES SIISKI RASEERIMISEGA


Kirjutasin veidi aega tagasi oma õnnelikust leiust Colibryst (link). Tegu on siis analoogse vidinaga, millega saab niidistamise tehnika abil soovimatuid kehakarvu eemaldada. Olin alguses sellest tõesti siiralt vaimustuses. Põnev huvitav ilurutiini vidin. 

Niidistasin sellega oma karvu mitu nädalat, aga kuu aja pärast ei saanud ma ikka kätte seda soovitud tulemust, et mu jalad oleksid siidiselt pehmed ja karvavabad. Karvu eemaldab see asjapulk küll, aga olgem ausad - võtab see tõesti kaua aega. Üks eemalduskord on ajakulukas, lisaks sellele on tarvis oodata ka karvade enda kasvu. Kuna nende kasvufaasid on erinevad, siis väikesi karvakesi niidistajaga kätte ei saa. Pikkadega pole mingit probleemi, aga need ei ole ju need, mis otseselt torgiksid. Liivapaberitunnet tekitavad siiski need väikesed, alles pead üles tõstvad karvad. Sellest tulenevalt on mu jalad kõik need nädalad näinud ilusad, aga tegelikult päriselt kätt külge pannes on tunda, et see on vaid silmapete. Mind isiklikult ei huvita nende välimus, vaid tunne ise. 

Üleeile ma otsustasin oma jalgu raseerida, et tunda lõpuks ometi seda värsket pehmet siledat nahka, mida ma olin juba isegi igatsema hakanud. Kuna ma raseerisin siiski vähem karvu kui tavaliselt, lisaks sellele on viimasest raseerimisest ka kaua aega möödunud, mistõttu üllatus üllatus - ma ei kratsigi end seekord vigaseks. Niiet noh, kuidagigi on see vidin hea olnud. Küll aga! Mu mõte liigub fotoepilaatori soetamise suunas. Kuigi on see kallis ja mitte nii keskkonnasõbralik toode (natuke muretsen ka selle ohutuse osas), siis mulle näib fotoepilaatori kasutegur olevat suurem kui vahatamisel, raseerimisel või niidistamisel. 

Arvan, et minu Colibryga seotud elevus kaduski seetõttu, et see on aeganõudev tegevus. Muidugi oli mugav, et ma ei pea iga jumala päev end raseerima (ning siis nahaärritusse surema), aga ma lootsin, ei ma unistasin parematest tulemustest. Colibryga on vaja nahka siiski vähemalt korra nädal niidistada ning olla selle osas püsiv. Samas aga kas tõesti on mul seda aega, et iga nädal kulutada oma jalgadele tunni? Raseerimine on ikka kõige kiirem variant. 

Teine asi, mis mind häirima hakkas, on see, et üksi oma kehal sellega toimetamine on kohati tüütu ja isegi võimatu. Kaenlaaluseid, bikiinipiirkonna ja jalgade taguseid karvu on sellega väga raske üksi eemaldada. Kohati isegi võimatu. Isegi käekarvade eemaldamine on natuke ebamugav. Eriti häirib mind see, et oma reite niidistamine, sest nahk on seal pehmem, õrnem ning vähem pingul ja väga lihtne on niitide vahele tükikest oma nahka tõmmata. Kuna mul tulevad kergelt armid ja säärased pisivigastused ei taastu ruttu, siis ma enam eriti ei julgegi sealt ise niidistada. Ainus koht, kus on mugav ja meeldiv Colibryga niidistada, on sääred. Aga cmon, mis mõte on omada vidinat, millega saab põhimõtteliselt ainult ühest kohast karvu eemaldada?

Ma ei tea. Võibolla räägin ma seda kõike negatiivset siin lihtsalt seetõttu, et ma olen veidikene pettunud ning unistasin liiga kõrgelt. Teen väikese puhkuse ja siis katsetan edasi. ma

Kommentaarid

  1. Olen ka mõelnud fotoepilaatori peale. Seda leidub tihti ka järelturult kuna paljud pole nii püsivad, et sellega järjepidevalt tegeleda. Ideaalis ostaksin mõne lähedal elava hea sõbrannaga selle kahepeale, kuna kasutama ei peaks seda igapäevaselt ja siis poleks ka väljaminek nii suur

    VastaKustuta
  2. Aega ja keskkonda säästvam on jalgu mitte raseerida. Lastes karvadel pikemaks kasvada muutuvad nad ajapikku pehmeks ja läbipaistvamaks, seega on ka tunne hea. Ma saan samas aru, et võib-olla igaühele ei passi, aga eks see, mis passib ja mis mitte, on ka kultuuriliselt mõjutatud, nagu ka tarbimisharjumused - aga nagu me teame, on ka need muudetavad. :)

    VastaKustuta
  3. Fotoepilaator on mõttetu, see ei eemalda üldse karvu vaid lihtsalt kõrvetab...olen erinevate vahendite peale raha kulutanud.. Pärast mitut poole tunnist fotoepilaatoriga sahmerdamist andsin alla ja viisin taaskasutuskeskusesse. Kes teab võib-olla polnud minu seade piisavalt võimas või mis iganes aga ei viitsi enam jännata, klassikalise raseerijaga või vahatada lasta on ikka kõige parem, kiirem ja efektiivsem. Kasuta lihtsalt alati teravaid raseerijaid sest kui natuke juba hakkab kiskuma siis ilmselt teebki sulle ärrituse. Ise vahel ei raseeri üldse kui tean et seelikut selga ei pane, mees pole selle vastu ka et vahel karvu näha on, ta ise on 10 korda karvasem niiet minu nääpsakaid ei pane õnneks väga tähelegi 😊

    VastaKustuta

Postita kommentaar