TARTU NÄDAL 35Ma arvan, et ma hakkan oma nädalakokkuvõttepostitusi alustama oma fotoga minu lauast. Mainisin ju eelminegi kord, et ma olen alati tahtnud oma lauapealsest fotoblogi teha. Miniversioonis on see siis siin. Mis käsil? Käes on eksaminädal ja alates homsest esimene hindamine. Appi.

See nädal on läinud toredasti blogiselt. Mul on kuidagi nii palju sellealast sebimist olnud ja mõnus-mõnus flow on olnud nii tegija kui ka lugeja poole pealt. Nädala alguses läks EBA hääletamine lahti ja ühes sellega tekkis ka ebatavaliselt palju blogipostitusi, mida lugeda. Eestis võiks ikka palju rohkem blogisid olla või siis blogijad võiksid tihedamini kirjutada. Eks see etteheide käib ka ju minu pihta. Aga noh, kui sa oled ise selles rollis, et pakud lugemisvõimalust, mitte ei nõua, siis on asjalood ikka hoopis teised. Mulle meeldib, et EBA raputab kõik blogid oma (stabiilsest) talveunest üles.

Kuna paljud tulistasid suleotsast postitusi, kellele nad oma hääle andsid, siis juhtusin ka lugema Malluka postitust. Kui ma olen nüüd väga aus, siis kohe, kui ma nägin, et ta minu blogi ka mainis, oli mul blogiauhindadest jummala ükskõik. Mina sain oma võidu kätte! Päriselt ka oli mul nii hea meel. Andke mulle viimane koht, ma olen oma eluga rahul, ehhee :)

Ma pole tänaseni otsustanud, kas ma kirjutan kellele ma oma hääle andsin või mitte. Eelmine aasta ma seda ei teinud. Seekord oli kuidagi lahe ja lõbus vaadata, kellele blogijad ise toetust avaldavad. Pigem ehk mõtlesin teha kiitva postituse, näiteks teemal "Kellelt ma mida õppinud olen? või siis hoopiski kriitilisema, näiteks kelle poolt ma ei hääletaks ja miks.

Ma olen nagu vanainimene, kes seda ütleb, aga ilmast võiks ka korraks rääkida. Esimest korda sai mindud välja ilma jopeta! Käisin ühel päeval isegi korraks paljaste säärtega linnas. Nii soe oli! Ülal fotol sai tegelikult just äsjaavatud Karritehasest tuldud. Mõtlesin kas teha sellest postitus või mitte. Võtsin ju isegi kaamera kaasa, et seal mõned korralikud klõpsud teha. Ainult et ma olin üpriski pettunud ja seal polnud mitte midagi pildistamisväärset. Üleskutse Karritehasele: Prove me wrong! Aga samas Laurisele meeldis. Tõsi, toit oli odav ja kõhtutäitev (kolm vegan rooga), aga minumeelest Little India ja Elevant teevad ikka küll palju paremaid karrisid. Pealegi, küsisid nad kraanivee eest 1.5€. Ei, see ei ole okei. Mul on postituses Kraanivesi on joodav, endiselt nimekiri toidukohtadest, kes pakuvad tasuta kraanivett. Halloo, meil pole enam aasta 2011, et käima peab lükkama kraanivee kampaania (Tallinnas on näha vastavaid kleepse restoraniustel). Pealegi, tuli suure tõenäosusega seesama vesi samast torust, mis minu kodukraanistki (ma elan kõrvalhoones). Pean vist oma äri püsti panema ja ka müüma hakkama või? Ma võin Karritehase klientidele näiteks eurise diili teha. Muide, Karritehasega on samas majas Trikster Tihane ja Aparaat, neis mõlemas saab t a s u t a maitsevett. Ilusate kurgiviilude, laimi ja rosmariinivarrega. Ja isegi leiba saab! Trikster Tihases isegi värskelt küpsetatud sepikut. Tasuta. Kammoon! 

Toidu osas on meil kodus praegu pop teema falafelid ja igasugused võileivatoidud. Tegin ka sojaliha marinaadis, sellist vanakoolistiilis. Kummaline maitsekogemus! Väga väga kummaline. Vanematekodus käies valmistasin endale ka üle pika pika aja tuhakartuleid. Soola ja võiga on nad lihtsalt i m e l i s e d. Selline toit, mida tõepoolest poest ei saa. Nädalale pani punkti pühapäeva hilisõhtune prügikastisukeldumine. Ma olen siiamaani hämmingus. Kirjutan sellest postituses Kuidas ma prügisukeldumas käisin? 


Paneksin siia veel paar lisaklõpsu, aga mu fototalletusplatvormil on mingi probleem (nagu alati). Sellest olenemata tahaks veel öelda, et sain imeilusat puuvillakangast. Kohe nii ilusat, et ei oskagi sellest midagi teha. Arvan, et raatsin omale paar rätikut teha ja rohkem mitte. Midagi, millesse väljaspool kodu käsi/nina/silmi mis iganes kuivatada, asju pakkida jne. Pealegi on käes välihooaeg oma festivalide, piknike ja matkamistega. PS! Tartus toimub 27. mai Veganpiknik. 

Tellisin ka omale puidust söögiriistad, mille kavatsen kotti jätta ready-to-go söökideks. Olen üritanud uurida lekkimiskindlat toidunõud, millega saaks toitu kaasa pakkida. Aga mida ei ole, on see mida ma otsin. Tahan kindlasti metallist, vastupidavat ja korralikku neljakandilist karpi. Kõik koos - karp, riistad ja rätikud - peavad olema eputamistväärtilusad! Mul on üpriski lollakas kujutelm tekkinud, et ma saan välitoitlustajalt küsida omale toitu oma ideaalsesse metallkarpi. Seni olen küsinud plastikust koledustesse, aga ma niiiiiiii väga kangesti vajan/tahan/nõuan omale stabiilset truud seltsilist. Tegemist on kinnisideega, millesse ma olen teiste nullkululiste tõttu läbi instagrami nakatunud....


Kommentaarid

 1. Karritehases pettusin mina ka, olin head kuulnud ja lootused olid kõrged, aga karri oli täpselt selline nagu igas suvalises aasia kohas, kus ka karrisid pakutakse.
  Aga teisel teemal, kas oskad soovitada nullkululisi instagramikontosid?

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Mulle selliseid "populaarseid" kontosid ei meeldi jälgida. Ma ei tea, ei õpi neist nagu midagi. Pigem näen ainult koostööpakkumisi ja teleshowsid ja ... Kes aga mulle meeldib:
   - zerowastenatasha (venelanna)
   - zerowaste.japan (vist kõige lemmikum!)

   Jälgin päris suurel hulgal teisi ka. Vahel kui tuju ja aega siis, otsin lihtsalt #zero waste järgi ja skaudin uusi kontosid.

   Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused